Tina Tarner podigla tužbu protiv 50 godina mlađe koleginice jer previše liči na nju

"Nerealno, kao da su dvojnice", "Ova devojka se stvarno potrudila da liči na divu", "Nema ništa autentično kod nje, jedna je Tina", samo su neki od komentara

  • 4
Tina Tarner, Tina Turner Foto: Tanjug/AP/Ray Stubblebine

Diva Tina Tarner tuži nemačku pevačicu koja nastupa sa njenim obradama jer izgleda preslično njoj.

Legendarna 81-godišnja pevačica odlučila se na ovaj potez kada je videla Doroteu Flečer, koja inače ima oko 30 godina i nastupa sa šouom koji je nazvala "Simply The Best" po popularnoj pesmi muzičke dive.

Advokati Tine Tarner u tužbi su naveli kako na promotivnim materijalima šoua Dorotea previše liči na slavnu pevačicu, te bi njeni obožavaoci zbog toga mogli da pomisle da će ih na sceni dočekati Tarnerova.

Sudeći po fotografijama mlade muzičarke, sličnost je zaista velika, a na plakatu šoua u kojem nastupa, izgleda gotovo identično kao planetarna diva u mlađim danima.

"Nerealno, kao da su dvojnice", "Ova devojka se stvarno potrudila da liči na divu", "Nema ništa autentično kod nje, jedna je Tina", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by StarNews and MusicVideos (@music_and_stars_drums.de)

Nemačka muzička scena trenutačno čeka u čiju će korist presuditi sud, a ta bi presuda mogla uveliko promeniti čitavu scenu koja se bavi obradama poznatih muzičara.

Tina Tarner zapravo je tužila firmu Cofo Entertainment koja stoji iza 50 godina mlađe pevačice, a zastupa i bendove koji se bave obradama Elvisa Prislija, Bitlsa i Frenka Sinatre.

Tina aurner je prvu tužbu podigla prošle godine kada su objavljeni posteri na kojima Dorotea liči na pevačicu, a tužbu je i dobila na nemačkom sudu.

Nakon toga, promotivni materijali su izmenjeni, te je sud zaključio kako se pevačici ne može oduzeti pravo na njen umetnički izraz, pogotovo jer je naglašeno da svira obrade Tine Tarner.

- Tina Tarner bi htela da odlučuje o tome može li se njen lik i delo koristiti u promotivne svrhe - rekao je na sudu prošle nedelje njen advokat, koji je tužbu prosledio na viši sud.

- Samo glupa osoba može zaključiti da se radi o pravoj Tini Tarner - rekli su advokati koji brane Doroteu Flečer.

Presuda u ovom slučaju očekuje se u februaru sledeće godine.

Video: Da li će Ana Korać tužiti Davidovu majku nakon tvrdnji koje je iznosila o njoj?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. novembar 2021 | 18:12

    Tina razocarao sam se sada u tebe,a sta ako je neko Bohlgom dan pa lici na nekog poznatog,pa sta onda zbog tebe treba da menja svoj licni opis,svasta,umesto da ti bude drago u tim godinama da neko promovise tvoj lik i delo ,da postoje na hiljade sledbenika tvoje muzike ti sa toliko god tuzis ljude,pa svi znaju ko je Tina Tarner i da si ti orginal a svi drugi kopije ,bas bezveze sa Tinine strane

  • Zdravko

    18. novembar 2021 | 18:11

    Jb ti bolesne Amerikance čime se oni bave?!

  • Sexo

    18. novembar 2021 | 20:44

    Jel ko vidjeo Sekulaecove slike kada je i.ao godina kao Ronaldo sada? Babu mu je opleo 100%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA