Kim Kardašijan spasila žensku fudbalsku ekipu iz Avganistana

Starleta je finansirala avion kojim su u London doputovale sportistkinje i njihove porodice

  • 1
Kim Kardašijan Foto: Profimedia/Backgrid USA

Neprofitno američko udruženje Tzedek je, u saradnji s britanskim fudbalskim klubom i rijaliti zvezdom Kim Kardašijan (41), pomoglo članicama ženskog afganistanskog fudbalskog tima da doputuju u Veliku Britaniju, prenosi AP.

Moše Margareten, osnivač udruženja, i ranije je sarađivao sa Kim, u vezi reforme krivičnog pravosuđa u SAD-u.

Ovaj put Kim je sa svojim brendom SKIMS finansirala let kojim su u London doputovale članice fudbalskog tima i njihove porodice.

- Nakon samo sat vremena od našeg Zoom poziva, dobio sam SMS u kojem je pisalo da Kim želi da finansira taj let - otkrio je Margareten.

Avion je prevezao više od 30 tinejdžera i njihove porodice, pa je ukupan broj ljudi koji je tim letom doputovao oko 130.

Putnici iz Avganistana provešće 10 dana u karantinu zbog aktualne pandemije korona virusa, pre nego što započnu novi život u Velikoj Britaniji. Engleski prvoligaš Leeds United takođe im je ponudio pomoć.

Otkad je Kabul pao u ruke talibana, Velika Britanija i druge zemlje hitno su evakuisale na hiljade Avganistanaca. Zbog straha za sigurnost, na stotine sportistkinja napustilo je tu zemlju.

- Mnoge od tih porodica napustile su svoje domove kada su talibani preuzeli vlast. Njihove kuće su spaljene. Neke od članova njihovih porodica ubili su ili odveli talibani. Dakle, opasnost i nivo stresa bili su vrlo visoki i zato je za njih bilo vrlo bitno da napuste Avganistan - rekla je Halida Popal, bivša kapetanka afganistanske ženske reprezentacije koja je predvodila evakuaciju sportistkinja.

Video: Džoni Dep: Obožavam vašu zemlju. Rad ovde je savršena suprotnost Holivuda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA