≫ 

Kralj komedije proslavio rođendan urnebesnim videom: "Krezubi" Džim Keri nasmejao fanove

Džim Keri je ušao u sedmu deceniju

  • 0

Glumc i komičar Džim Keri proslavio je 60. rođendan a novim videom koji je objavio na društvenoj mreži Tviter pokazao je da je i dalje neprevaziđeni zabavljač i humorista.

Keri je poznat po svom šaljivim ulogama u filmovima kao što su "Liar Liar" i "Dumb & Dumber", a u ponedeljak je na Tviteru poželeo sebi srećan rođendan videom u kome se našalio na sopstveni račun.

Pozirao je kao stari krezubi čovek dok je snimao smešni skeč. Glasom jednog starijeg čoveka, on je šaljivo rekao:

- Imam 60 godina i se*si sam! A večeras jedem krem kukuruz i proceđene breskve.

On je napravio niz smešnih facijalnih ekspresija dok je snimao kratki snimak u ležernoj sivoj majici. Dotakao se i rođendanske prekretnice u naslovu za post:

- Moj rođendan! Uuuu! Ja sam star, ali sam zlatan! Volim vas sve!

Obožavaoci su brzo podelili svoje oduševljenje na njegovoj objavi, a istovremeno su ostavili rođendanske želje. Komičar Džo Gato, napisao je: "Srećan rođendan Džime. Hvala na decenijama smeha i inspiracije." Američki jutjuber Kian Louli napisao je: "Srećan rođendan tata, prošlo je dosta vremena otkako nismo razgovarali. Nadam se da ste dobro i uživajte u kukuruzu."

Kanadsko-američki glumac, čije je pravo ime Džejms Judžin Keri, decenijama je zvezda na velikom platnu, sa sjajnim filmovima u njegovoj biografiji, uključujući The Mask, How the Grinch Stole Christmas i The Cable Guy.

Bio je tu i Ace Ventura, film koji mu je pomogao da se postavi kao svetska zvezda dok je igrao ulogu ekscentričnog detektiva za životinje koji ima zadatak da pronađe otetog delfina.

Dobio je priznanja i za ozbiljnije uloge u filmovima "Trumanov šou", "Čovek na mesecu" i "Betmen zauvek“. Za ulogu u filmu "Čovek na mesecu" dobio je nagradu Zlatni globus, u kategorijiza najboljeg glumca..

Keri je rođen u Torontu, predgrađu Njumarketa u Ontariju, Kanadi. Njegova majka, Ketlin je bila domaćica a otac, Persi Keri muzičar i računovođa. NJegovi roditelji su bili zaljubljenici u umetnost. Često su imali problema sa novcem pa je tako porodica prolazila kroz periode siromaštva i blagostanja. Džim je čak jedan period detinjstva proveo radeći osmosatne smene u fabrici, dok je zajedno sa porodicom neko vreme živeo i u kombiju.

Sa deset godina napisao je pismo Kerol Burnet koja je imala ulogu u njegovoj omiljenoj emisiji „Kerol Burnet šou“, ističući da je on već postao majstor impresija, te da bi mu trebali dodeliti glavnu ulogu u emisiji. Dobio je službeni odgovor na svoje pismo.

Džim ima starijeg brata Džona i dve starije sestre, Patrišu i Ritu. Od malih nogu obožavao je komediju i da zasmejava ukućane. Učiteljice su mu posle nastave dopuštale da izvodi svoje nastupe kako bi odobrovoljio učenike.

Njegove poznate ekspresije lica stekao je vežbajući pred ogledalom, što mu je kasnije pomoglo i da postane poznati glumac. Njegova porodica se za vreme njegovih tinejdžerskih dana preselila u Skarboro u Ontariju gde je on pohađao Aginkort institut, nakon čega je u Severnom Jorku išao u katoličku osnovnu školu. U Burlingtonu je pohađao srednju školu koju je napustio, te počeo ozbiljno da se bavi komedijom.

Keri je bio oženjen dva puta. Prvi put sa glumicom Melisom Vomer, sa kojom se oženio 28. marta 1987. godine. Zajedno imaju ćerku po imenu Džejn Erin Keri, koja je rođena 6. septembra 1987. godine. Ona se 2012. godine pojavila u takmičenju emisije „Američki idol“. Par se razveo 1995. godine.

Samo godinu dana kasnije, Keri se oženio koleginicom sa filma "Glup i gluplji", po imenu Lorin Holi. Brak im je trajao manje od godinu dana.

U kasnim devedesetim i ranim dvehiljaditim godinama, Džim je bio u vezi sa glumicom Rene Zelveger, sa kojom je sarađivao na filmu "Ja, ja i Irena". Bili su vereni od 1999. do 2000. godine.

2005. godine, upoznao je manekenku i glumicu Dženi Mekarti, te je objavio njihovu vezu u junu 2006. godine. Četiri godine kasnije, par je objavio da je njihovoj vezi došao kraj. Iako se u medijima svašta spekulisalo, ostali su prijatelji i posle prekida.

28. septembra 2015. godine, glumčeva bivša devojka, Ketorina Vajt je pronađena mrtva nakon predoziranja. Par se upoznao 2012. godine. Keri je nosio njen sanduk na sahrani u Kapavajtu. Naredne godine, Mark Barton, muž glumice je tužio Džima jer je smatrao da je on zahvaljujući svom bogatstvu ilegalno nabavio drogu kojom se ona predozirala.

Iako je Keri negirao optužbe, u oktobru iste godine, njena majka je takođe podnela tužbu u kojoj navodi kako je glumac namerno sakrio rezultate testa koji pokazuju da je imao polno prenosive bolesti. Tužba je odbačena u januaru 2018. godine.

Poznato je da se Džim mnogo godina borio sa depresijom, zbog čega je uzimao lekove. U medijima je izjavio kako više ne koristi nikakve lekove ni stimulanse, pa čak ni kafu. U oktobru 2004. godine dobio je američko državljanstvo, a pored toga zadržao je i kanadsko.

Osim glume, uspešno se bavi i slikarstvom.

Video: Promocija najboljeg iz Srbije kroz film Hotel Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA