Kevin Spejsi konačno na sudu zbog zlostavljanja muškaraca: Evo šta je rekao pred sudijom!

Ako bude proglašen krivim za seksualni napad, preti mu šest meseci zatvora i novčana kazna

  • 2
Kevin Spejsi Foto: Tanjug/AP/Steven Senne, File

Kevin Spejsi kategorički odbacuje optužbe o seksualnom zlostavljanju, rekao je njegov advokat danas kad se Oskarom nagrađeni glumac prvi put pojavio na britanskom sudu zbog optužnice po kojoj bi mogao da dobije i 20 godina zatvora.

Tužioci su prošlog meseca odobrili podizanje optužnice protiv 62-godišnjeg Spejsija, i to po četiri tačke optužbe za seksualni napad na trojicu muškaraca, te još jednu tačku za navođenje osobe na učestvovanje u penetrativnom seksualnom činu bez pristanka. Tužioci tvrde da je Spejsi naterao muškarca na oralni seks.

Pred sudnicom u Londonu dočekali su ga mnogobrojni predstavnici medija kroz koje su pripadnici obezbeđenja morali da se probijaju da bi glumac došao u sudnicu. Tamo je samo potvrdio da se zove Kevin Spejsi Fauler i svoju londonsku adresu. Rojters piše kako nije pokazivao emocije.

- Gospodin Spejsi snažno odbacuje sve optužbe u tom slučaju - rekao je njegov advokat Patrik Gibs sudu. Gibs je rekao kako je glumac odgovorio na sve optužbe pre tri godine u SAD, te da je u potpunosti sarađivao s istragom.

Ako bude proglašen krivim za seksualni napad, preti mu šest meseci zatvora i novčana kazna, ali drugo delo odnosa bez pristanka moglo bi dovesti i do kazne doživotnog zatvora.

U optužnici se navodi da su se napadi dogodili između marta 2005. i aprila 2013. godine.

Uključivali su jednog muškarca koji je sad u četrdesetim i dvojicu koji su u tridesetim godinama. Spejsi, nekad jedna od najvećih holivudskih zvezda, većinom se povukao iz javnog života otkad je pre pet godina optužen za seksualne napade.

Oskarom je nagrađen za glavnu ulogu u filmu "Vrtlog života" i sporednu ulogu u "Privedite osumnjičene".

Nakon što su na videlo izašle optužbe za seksualno zlostavljanje, Spejsi je izbačen iz TV serije "Kuća od karata" i iz filma "Sav novac sveta". Nedavno je boravio u Hrvatskoj zbog uloge nekadašnjeg predsednika Franje Tuđmana u igrano-dokumentarnom filmu Jakova Sedlara.

Video: Klupko se odmotava, Kevin Spejsi lažno optužen za seksualno uznemiravanje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA