≫ 

"Ja sam tražila pobačaj": Ćerka legendarnog glumca iskreno o abortusu, ovo joj slama srce

- Kada je svet pokleknuo pred pandemijom, ja sam tražila pobačaj - napisala je Medou

  • 1
Pol Voker, Paul Walker, Meadow Walker ćerka Medou Foto: Instagram/meadowwalker, SBM / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

Ćerka slavnog američkog glumca Pola Vokera, Medou Voker otkrila je na Instagramu da je 2020. imala abortus.

Ona je kritikovala odluku Vrhovnog suda Amerike da poništi presudu o slučaju Džejn Rou protiv Henrija Vejda iz 1973. godine čime je dato pravo saveznim državama da odluče da li će dopustiti prekid trudnoće i na koji način će to učiniti.

- Danas se dogodio veliki korak nazad u istoriji, duboka nepravda pogodila je žene širom SAD. Mnogo je žena koje su se borile sa donošenjem odluke o pobačaju - objavila je ona.

- I ja sam se borila sa time 2020. godine. Kada je svet pokleknuo pred pandemijom, ja sam tražila pobačaj - napisala je Medou i dodala:

- To je veoma privatno i lično iskustvo, takvo treba i da bude. Imala sam sreće što sam naišla na dobrog lekara koji me je podržavao tokom čitavog procesa - priznala je ona.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Meadow Walker Thornton-Allan (@meadowwalker)

Ona je objavila poruku na svom profilu u kojoj je objasnila koliko se ogorčeno oseća zbog ove odluke suda, kao i koliko je mrže dobila zbog toga što je iznela svoje mišljenje.

- Znati da sada još više žena neće imati priliku da traži siguran prekid trudnoće i donese odluku o svom telu slama mi srce - započela je ona.

- U svetu koji konstantno marginalizuje žene, ovo izgleda kao najveći napad na njih. Zabrana pobačaja ne sprečava pobačaje, ona sprečava sigurne abortuse - zaključila je ćerka legendarnog glumca.

Nakon ove objave dobila je brojne kritike na koje je odgovorila sledećim rečima:

- Količina mržnje koju sam dobila nakon ove objave je neverovatna. Prestanite da me pratite ako se ne slažete sa mnom. Nemojte da ostajete tu i da pišete grozne stvari - dodala je Medou.

Video: Suzavcem sa Kapitola po demontrantima: Opšti haos u SAD tokom protesta protiv zabrane abortusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ako nisi znala

    26. jun 2022 | 19:29

    postoje sredstva i nacini da ne zatrudnis tako da ako ne zelis trudnoce ona se nece ni desiti pa ti abortus nece ni trebati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA