≫ 

Američki pevač stavljen pod nadzor u zatvoru zbog rizika od samoubistva

- Iako uslovi posmatranja samoubistva mogu biti prikladni za pojedince koji su zaista u opasnosti od samopovređivanja, oni su okrutni i neustavni prema Osmom amandmanu za pojedince koji nisu samoubilački -  navodi se u tužbi

  • 0
Ar Keli, R Keli, R Kelly pevač Foto: Tanjug/AP

Američki pevač R. Keli  stavljen je pod nadzor zbog rizika od samoubistva nakon što je osuđen na 30 godina zatvora zbog seksualne trgovine i zlostavljanja, prenosi CNN.

Kelijev advokat Dženifer Bondžan podnela je tužbu u petak, tvrdeći da su ga zatvorski službenici stavili pod nadzor zbog rizika od samoubistva "isključivo u kriminalne svrhe i zbog njegovog statusa visokoprofilisanog zatvorenika".

Tvrdi da bivša zvezda nije razmišljala o samopovređivanju i da se tokom izricanja presude nije dogodilo ništa što je Keli iznenadilo.

- Iako uslovi posmatranja samoubistva mogu biti prikladni za pojedince koji su zaista u opasnosti od samopovređivanja, oni su okrutni i neustavni prema Osmom amandmanu za pojedince koji nisu samoubilački -  navodi se u tužbi.

Kao odgovor, kancelarija američkog tužioca u Bruklinu podnela je kasno u subotu sudske dokumente koji potvrđuju da je Keli i dalje pod prismotrom, ali osporava njegovu tvrdnju da je to bila kazna i kaže da je odluka doneta "radi njegove sopstvene bezbednosti" nakon psihološke procene.

- Kelijeve trenutne životne okolnosti nesumnjivo izazivaju emocionalni stres... On je osuđeni seksualni prestupnik koji je osuđen da provede naredne tri decenije u zatvoru - napisala je pomoćnica američkog tužioca Melani Spejt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA