≫ 

Influenserka se snimala kako jede veliku belu ajkulu: Preti joj desetgodišnja zatvorska kazna

Na snimku se može videti kako influenserka odmotava ribu dugu dva metra i leži pored nje kako bi pokazala da je viša od nje

  • 1

Kineska influenserka Tizi završila je pod policijskom istragom nakon što je snimak na kojem se vidi kako peče i jede veliku belu ajkulu postao viralan.

- Možda izgleda opako, ali njegovo je meso uistinu vrlo mekano - rekla je Tizi dok je otkidala velike komade ajkule pečene na roštilju, u videu objavljenom sredinom jula.

Na snimku se može videti kako influenserka odmotava ribu dugu dva metra i leži pored nje kako bi pokazala da je viša od nje.

Ona zatim prepolovi ajkulu, marinira i peče na roštilju, a glavu kuva u supi.

Upravo zbog ovog snimka podigla se čitava kineska javnost, zbog čega je policija pokrenula istragu protiv influenserke, koja zbog čitavog slučaja može da završi iza rešetaka.

Naime, velike bele ajkule navedene su kao ranjiva vrsta od strane Međunarodne unije za očuvanje prirode, što je jedan korak pre nego što budu klasificirane kao ugrožene.

U Kini su navedene kao zaštićene. Ilegalan lov na njih može se kazniti zatvorom u trajanju od pet do deset godina.

Nije jasno hoće li Tizi, koji ima gotovo 8 miliona pratilaca, biti kažnjena. Lokalnim medijima je rekla da je morskog psa nabavila "legalnim kanalima".

Video: Majci organizovala bekstvo iz zatvora i postala mega popularna: Bestidnoj influenserki preti robija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🥱

    2. avgust 2022 | 17:27

    Kinezi jedu i žive miševe, zar je i dalje nešto čudno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA