≫ 

Teško ranio čoveka, pa greškom pušten iz zatvora: Osumnjičeni za krađu pasa Lejdi Gage ponovo je uhapšen

Tužioci su rekli da su Džekson i još dva navodna člana bande vozili okolo tražeći skupe francuske buldoge za krađu, a zatim uočili, opljačkali i teško ranili Rajana Fišera

  • 0
Lady Gaga Howard Jackson Foto: Tanjug/AP/U.S. Marshals Service

Džejms Hauard Džekson, osumnjičeni koji je greškom pušten iz zatvora u okrugu Los Anđelesa gde je držan pod sumnjom da je upucao šetač pasa Lejdi Gage i ukrao njene francuske buldoge, ponovo je uhapšen.

On je uhapšen u sredu, skoro pet meseci nakon što je pušten iz zatvora zbog "čisničke greške" dok je čekao suđenje, navodi se u saopštenju šerifskog odeljenja Los Anđelesa.

Džekson je bio jedna od pet osoba uhapšenih u vezi sa napadom 24. februara 2021. u Holivudu, na čoveka koji je bio zadužen da se brine o psima Lejdi Gage. Prošlog meseca, američka služba maršala objavila je nagradu do 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Džeksonovo hapšenje se dogodilo pošto se jedan od trojice optuženih u ovom slučaju izjasnio da ne osporava pljačku drugog stepena.

Tužioci su rekli da su Džekson i još dva navodna člana bande vozili okolo tražeći skupe francuske buldoge za krađu, a zatim uočili, opljačkali i teško ranili Rajana Fišera dok je šetao pse Lejdi Gage u blizini Bulevara Sanset. Fišer je bio sa tri psa pop zvezde, Azijom, Kojijem i Gustavom.

Tokom nasilne borbe, Fišer je savladan, a zatim upucan u napadu koji je snimila kamera na vratima obližnje kuće.

Video je usnimio Fišera kako viče: „O, moj Bože! Upucan sam!" i "Pomozi mi!" i „Krvarim iz grudi!“

Fišer je izgubio deo pluća.

Pse pop zvezde vratila je dva dana kasnije žena koja je tvrdila da ih je našla vezane za stub i pitala Lejdi Gagu za nagradu od 500.000 dolara ako psi budu vraćeni.Žena je optužena da je primila ukradenu imovinu, a otac drugog osumnjičenog da mu je pomogao da izbegne hapšenje.

Džekson je već bio optužen za napad i izjasnio se da nije kriv kada je kancelarija okružnog tužioca podigla zamenjujuću optužnicu koja ga tereti za pokušaj ubistva, zaveru da se počini pljačku i napad poluautomatskim vatrenim oružjem.

Video: Isplivao jeziv snimak ranjavanja Gaginog šetača pasa: Čovek zapomagao Pomozite, iskrvariću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA