Rijaninom dečku preti devet godina zatvora zbog pucnjave: Tvrdi da nije kriv za smrt bivšeg prijatelja

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela koja se odnose na incident iz novembra prošle godine u kojem je reper navodno napao bivšeg prijatelja vatrenim oružjem

  • 1
Moda Nedelja mode Njujork Metropoliten muzej Met Gala Foto: Tanjug/AP

Dečko RnB zvezde Rijane ASAP Roki uhapšen je u aprilu ove godine u Los Anđelesu zbog pucnjave na prijatelja, a u sredu 17. avgusta se na suđenju izjasnio nevinim. Ako ga proglase krivim, mogao bi dobiti i do devet godina zatvora, pišu američki mediji.

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela koja se odnose na incident iz novembra prošle godine u kojem je reper navodno napao bivšeg prijatelja vatrenim oružjem.

ASAP Roki je napustio sudnicu nakon što se izjasnio da nije kriv za njegovo ubistvo. 

Kako piše "Complex", sledeće suđenje zakazano je za 2. novembar.

Podsetimo, dok je Rijana bila trudna, ona i ASAP otputovali su na Barbados. Međutim, on se vratio nešto ranije, a odmah na aerodromu bio je priveden zbog sumnje da je odgovoran za ubistvo, te da je tri, četiri puta pucao u svog prijatelja, koji je zbog povreda preminuo.

Policajci su ASAP Rokija dočekali na terminalu na aerodromu, stavili mu lisice i odveli ga.

Policajci su rekli da se 6. novembra dogodila svađa između dva poznanika, koja je eskalirala i rezultirala time da je osumnjičeni Roki pucao iz pištolja na žrtvu, te pobegao s mesta događaja peške s još dvojicom muškaraca.

Reper im je, kaže žrtva napada, prišao s dvojicom nepoznatih ljudi, a u ruci je imao pištolj. Jedan metak mu je, navodno, okrznuo levu ruku.

Svedoci su rekli da je policija pretresla kuću repera i izašla s kutijom potencijalnih dokaza.

Ako ga sud proglasi krivim, Rokiju preti zatvorska kazna od čak devet godina.

- Pucanje iz pištolja na javnom mestu ozbiljan je prekršaj koji je mogao da se završi s tragičnim posledicama ne samo za osobu koja se nalazi na meti, nego i za nedužne prolaznike koji posećuju Holivud - rekao je u ponedeljak okružni tužilac Džordž Gaskon.

Podsetimo, Rijana i ASAP Roki  su u maju dobili prvo dete, a od tad ih retko viđamo u javnosti.

Video: Rijana prošetala dečka i trudnički stomak: Ovaj detalj oduševio fanove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA