Moćan huk i zvuk "Van Goga" u Hali sportova! (FOTO)

Popularni bend održao je sjajan koncert u ispunjenoj novobeogradskoj dvorani, a tom prilikom mu je dodeljena i MTV nagrada za najboljeg izvođača u regionu

  • 6

Grupa "Van Gog" je, pred više od 4.000 fanova u novobeogradskoj Hali sportova, priredila dva sata i 15 minuta odlične, bespoštedne svirke, ne obazirući se na to što je odmah sutradan na istom mestu čeka novi koncert.

Bend je odlučio da se, promovišući album "Neumeren u svemu", iz velikih dvorana vrati u nešto manje prostore i da fanove pogleda "licem u lice", baš kako kaže naziv aktuelne turneje.

Od početka je u Hali sportova bilo primetno da Đuletu, Srbi, Cviki i Banetu to veoma prija, te je sjajna energija odmah prostrujala od uvodne, aktuelne "Skačem, skači", idealne za otvaranje koncerta. Grupa i publika su, prosto, baš kako kaže jedna od pesama, napravili sjajnu simbiozu huka i zvuka.

Tek što se atmosfera usijala usledio je - brejk. "Van Gog" je, umesto nedavno u Glazgovu, nagradu za najboljeg regionalnog MTV izvođača, drugu u karijeri, dobio tamo gde je prikladnije, lepše... U Beogradu, na bini, podelio je priznanje sa svojim obožavaocima, a šampanjac je otvorio njihov kolega, legendarni gitarista "Nevernih beba" Saša Ranđelović Ranđa.

U prvim redovima - slika kao pre 10, 15 ili 20 godina. Dečaci i devojčice koji nisu bili ni u petogodišnjem planu 1986, kada se cela priča zakotrljala. Njen ključni čovek, Zvonimir Đukić Đule, već prilikom druge pesme "Puls" našao se i bukvalno "licem u lice" sa njima, ali i na njihovim rukama na kojima su sijale plave, svetleće narukvice.

Kasnije su, kao u zlatno doba rokenrola, ka Đuletu poletele ženske, crvene gaćice, kao i marama sa kojom je pomalo zaličio na Đuleta iz devedesetih.

ĐULE VAN GOG: Samo srpska muzika je domaća muzika! (FOTO) (VIDEO) 

- Pred vama je surov život, a vi ste i pored toga nežni i nasmejani - poručio je Đukić u jednom trenutku. Nešto kasnije, pogledao je gore, pravo ka Elvisu, i pustio kralja rokenrola, kako i priliči, da sa video bima završi "Zemlju čuda" svojim stihovima iz klasika "Can't Help Fallin' In Love".

Još emotivnija posveta usledila je za sam kraj. "Anđele, moj brate" odsvirana je, kako reče Đule, za sve one od kojih su članovi benda učili i sa kojima su se družili, a koji više nisu među nama - Srđan Đurić, Milan i Magi (EKV), Rajko Kojić, Lazar Ristovski, Zoran Božinović, Buba Opačić, Čavke...

Grupa je održala obećanje da će se svi osećati komotno i da niko nikom neće skakati za vratom, što je bio slučaj na nekim prethodnim muzičkim događajima u ovoj dvorani. Koncert je, pored "običnih", ovekovečila i jedna leteća kamera, kao i snimatelj obučen u - kostim Nindže. Sve će se to videti na DVD-u, kao i kadrovi koje su snimali fanovi. Šaljite ih bendu!

U popularnom "hramu košarke" su uživale njihove brojne kolege i prijatelji poput Miše Aleksića ("Riblja čorba"), članova "YU grupe", Dragoljuba Đuričića, Ivana Ivačkovića, malog rokera Džonija Rankovića...

 

"Van Gog" je za prvi od dva koncerta u Hali sportova skrojio sledeću set listu: 1. "Skačem, skači" 2. "Puls" 3. "Osećam da ludim" 4. "Nek' te telo nosi" 5. "Mama" 6. "Tragovi prošlosti" 7. "Plastelin" 8. "Kiselina" 9. "Opasan ples" 10. "Previše za jednog, premalo za dvoje" 11. "Vrteška" 12. "Delfin" 13. "Tanka nit" 14. "Šta ako" 15. "Dišem" 16. "Brod od papira" 17. "Zemlja čuda" 18. "Klatno" 19. "Aerodrom" 20. "Prva i poslednja kap" 21. "Za godine tvoje" 22. "Nešto vuče me dole" 23. "Da li zna" 24. "Basna" 25. "Spisak razloga" BIS 26. "Neko te ima" 27. "Kolo (Ludo luda)" 28. "Anđele, moj brate".

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1 !

    12. decembar 2014 | 06:16

    Svaka cast momcine! Osvetiste nam rokerski obraz! Svirali jos dugooooo! Legende!

  • Ana

    12. decembar 2014 | 08:25

    Bilo je fenomenalno. Obožavam tu njihovu nesvakidasnju energiju, a najviše su me oduševili roditelji koji su došli sa decom. :-)

  • Djina

    12. decembar 2014 | 07:31

    Svaka cast! Slusam ih odkad znam za sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA