MUDROSTI ZA SVA VREMENA: Nikola Rokvić podsetio kako je govorio partijarh Pavle (FOTO)

Pevač je podsetio na Instagramu da bi patrijarh danas napunio 102 godine

  • 7

Na današnji dan rodio je partrijarh Pavle, koji bi danas napunio 102 godine. Njegovog rođendana setio se i pevač Nikola Rokvić koji je na Instagramu podsetio na neke mudrosti koji je izgovorio ovaj sveti čovek.

ČOVEK KOJI NIKAD NIJE GLASAO DANAS BI NAPUNIO 102 GODINE: Sve o životu patrijarha Pavla koji i dalje živi u nama!

- Na današnji dan, pre 102 godine, rodjen je naš patrijarh Pavle... evo kako je govorio... " Čuvajte i neprijatelje svoje i molite se za njih jer ne znaju šta rade "

"Ne znate vi, deco moja, šta znači glad i koliko je dece širom sveta gladno, a mi bacamo hleb pored stola i u kontejnere. Nekima one predstavljaju život i nadu, a mi ih se tako lako odričemo. Setite se svaki put gladne dece širom Afrike i sveta kada vidite mrvice pored stola."

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

"Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj. Ali kad bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi – jer, ljubav je veza savršenstva – kada bi se makar držali principa „Što želite sebi, to činite drugima; što ne želite sebi, to ne činite drugima“, onda bi zemlja, ako ne bi postala baš raj, bila blizu raja" - napisao je Nikola Rokvić uz fotografiju patrijarha Pavla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dred

    11. septembar 2016 | 21:46

    Mudar decko....ajd nek neko pusti vodu ja nemam snage...

  • Dado

    11. septembar 2016 | 22:07

    Dubokoumna neka kafanska pevaljka. Postali nam kafanski pevaci intelektualci covece

  • Душка

    12. septembar 2016 | 06:19

    Браво Никола!Тако се размишља,само позитивне мисли учиниће ову планету здравијом!Не осврћи се на оне који до подне мрзе цео свет,а од подне и сами себе,није њима лако!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA