Žuta trenerka Brusa Lija na aukciji (FOTO) (VIDEO)

Odevni predmet koji je nosila legenda kung-fua u filmu "Igra smrti" biće prodata u Hong Kongu. Ova žuta trenerka je procenjena na 32.250 do 38.700 dolara

  • 0

Žuta trenerka sa crnim prugama sa strane koju je Brus Li nosio u filmu "Igra smrti" biće ove sedmice ponuđena na aukciji u Hong Kongu, a procenjena je na 32.250 do 38.700 dolara.

Na aukciji u četvrtak će se, kako piše AP, naći još desetak Lijevih predmeta koji su bili u vlasništvu njegovog prijatelja i učenika Talija Kimure koji ih je prodao kolekcionaru koji je sad odlučio da se rastane od njih na 40. godišnjicu od smrti majstora kung-fua.

Da podsetimo, Brus Li je preminuo na vrhuncu karijere, navodno od alergijske reakcije na lekove protiv bolova, a zahvaljujući kung-fu veštinama i harizmi postao je svetska superzvezda. Žutu trenerku Kventin Tarantino ovekovečio je u svom filmu "Kill Bill", gde ju je nosila Uma Turman.

Inače, Brus Li je umro pre nego što je film "Igra smrti" snimljen do kraja. Nedovršena verzija ovog kung-fu ostvarenja pojavila se 1974, a 1978. i dugometražna verzija.

Pogledajte Brusa Lija u akciji:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA