≫ 

Nenad Kapor: Kako sam pobedio u borbi za spas poluvekovnog blaga Jugodiska (VIDEO)

U video izdanju Muzičke apoteke, direktor i vlasnik Jugodiska, ispričao je deo svetle istorije i planove za budućnost jedne od najpoznatijih srpskih muzičkih kuća

  • 0

Kako je već rečeno, istoriju narodne muzike stvarale su brojne diskografske kuće na prostorima bivše Jugoslavije. Jugodisk je po svim pokazateljima jedna od vodećih, naročito 80-ih godina prošlog veka. Još 1968. u vreme studentskih revolucija, revolucionarno se rodila i jedna "muzička beba" - pojavio se Beograd disk, prethodnica Jugodiska, pa je tako Leo Martin svoj prvenac "Let me stay" izdao upravo za Beograd disk, baš kao i Zdravko Čolić svoj prvi hit "Sinoć nisi bila tu". Godine i decenije su prolazile, muzičko blago se gomilalo u državi koja nikad nije naučila da bude čuvar svog blaga, kroz Beograd disk i Jugodisk prošlo je na hiljade umetnika, muzičkih velemajstora i protutnjalo bezbroj nezaboravnih hitova.

A onda je početkom 21. veka, muzički entuzijasta i profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu, Nenad Kapor, preuzima oronulu firmu u pokušaju da sačuva poluvekovno blago.

U video izdanju Muzičke apoteke, direktor i vlasnik Jugodiska, ispričao je Goranu Miloševiću deo svetle istorije i planove za budućnost.

Videćete nekoliko video zapisa sa obeležavanja dvadesete godišnjice Jugodiska. Mnogima će delovati nestvarno stotinak instrumentalista na bini, prava narodnjačka filharmonija, pod upravom maestra Bobana Spasojevića i dirigenta i aranžera Dragana Kneževića.

Telegraf music

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA