≫ 

Pesme pune cveća: Lepota je i u mirisu (PLEJLISTA)

U vremenu sveopšte sintetike, možda će vas ove pesme vratiti prirodi

  • 0

Kiša zna da bude i romantična, tek toliko da potpali žar ljubavi. Ali, ako u Srbiji pada češće nego u Vimbldonu, zna i da dosadi. I najplemenitije cveće istruli uz svakodnevne "oborine", praćene alarmima jarkih boja. Taman kao da nam je svako nevreme - "biti il' ne biti".

E baš zato, u današnjoj Muzičkoj apoteci poslušajte pesme koje plene mirisom. I reč miris ima u svom korenu reč mir. "A kad čovek u sebi pronadje mir, pomiriće se sa njim i nebo i zemlja" - poručuje sv. Isak Sirin pre 13 vekova.

Veliki autori narodne muzike pisali su sa željom da pesma smiri i oplemeni čoveka, a ne da ga oživotinji. Obrenova i Dobričina "Devojka iz grada" počinje stihom "Ja sam rodjen u cveću livada", Bosna je za najvećeg pesnika Šumadije " jabuka u cvetu".

U vremenu sveopšte sintetike, možda će vas ove pesme vratiti prirodi, inspirisati da gajite cveće. Ovo kupovno miriše samo u cvećari! "Tvoj bi miris prepoznao medju ruža trista, nije svaka ruža ista!" (Predrag Vuković Vukas)

Lepota je i u mirisu.

(Telegraf.rs/Goran Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA