≫ 

Jovan Mihaljica gost Muzičke apoteke: Čovek od sevdaha (VIDEO) (PLEJLISTA)

Čućete opservacije o raznim stilovima u narodnoj muzici. Imaćete utisak kao da Meša govori iz Mihaljice

  • 1

Jovan Mihaljica je rođen u Beogradu pre 46 godina, ali je svojim poreklom po ocu i Bosanac i sevdalija. Sa 16 godina je osvojio prvu nagradu na takmičenju za prvi glas STB. Sa 17 godina osvaja treću nagradu na festivalu Mesam. Sa 18 godina snima pesmu "Prođoh Bosnom kroz gradove" za arhivu (trajni snimak) i postaje najmlađi radio pevač u istoriji Radio Beograda. Sa dvadesetak godina, kao otkriće hit-mejkera Doce Ivankovića,  pobeđuje na festivalu Šumadijski sabor sa pesmom "Lepa sejo" i objavljuje 1993. svoju prvu ploču sa velikim hitom "Eh da imam neku moć".

Jovan je zavoleo sevdah ne samo kao gradsku ljubavnu pesmu, nego i kao način života. U emisiji će pričati o svom uzoru Safetu Isoviću, čućete kako je upoznao Šabana Šaulića i kako je uspeo da se približi njegovom trileru. Saznaćete i zašto je žrtvovao diskografsko-estradnu karijeru i propustio novokomponovane hitove zbog posvećenosti sevdahu.

Jovan je pevač za velike zalogaje i jedan od najvećih sevdalija 21.veka. Uspeo je da sačuva svoj aristokratski ukus i mirnoću u okruženju neukusa i nemira rijaliti Srbije. Naročito je zahvalan maestru Vladi Panoviću, svom muzičkom putovođi, što je prebrodio sve zamke neukusa.

Pored toga što peva vanserijski, Mihaljica lepo govori. Čućete opservacije o raznim stilovima u narodnoj muzici. Imaćete utisak kao da Meša govori iz Mihaljice.

Ovaj jedinstveni čovek od Meše i sevdaha otpevaće astalski, uz harmoniku maestra Miloša Đekića, nekoliko bisera: "Gledaj me draga", "Đul Zulejha", "Pod Tuzlom se zeleni Meraja", "Kad sretneš Hanku", "Ti pakosna ženo", "Zbog tebe draga postadoh takav".

(Telegraf.rs/Goran Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    22. novembar 2019 | 09:55

    Mihaljicu smo slušali u restoranu na petom spratu Beograđanka, imao je šesnaest godina, klinac ali je zato perfektno pevao od srca. Mogao je postići mnogo više u odnosu na mnoge koji su pevači u pokušaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA