≫ 

Silvana i Lepa, natpevavanje na plejlisti: Rivalstvo koje prija (PLEJLISTA)

- I Silvani i meni prijalo je to napumpano rivalstvo - - kaže Lepa za Muzičku apoteku

  • 3

Silvana i Lepa su nekako u isto vreme rođene (Silvana godinu ranije), i biološki i umetnički. Taman kad su se Lepini "putići" zavrteli i nadjačali sve narodnjačke "izvore", kreće i Silvanina "vrba nad izvorom", glumačko-pevačka eksplozija u seriji "Ljubav na seoski način" sa legendarnim pesmama Tome Zdravkovića ("Šta će mi život", "Srećo moja", "Ja nemam prava nikoga da volim"). Zahuktala Lepa sa krunom na glavi dobija ozbiljnu rivalku. Mediji, kao i svuda i kao i uvek, željni skandala, kreću u proizvodnju rivalstva. Pljuštlale su izjave i još brži odgovori i peckanja. Kreću i klubovi obožavalaca sa pismima upućenim novinama i radio stanicama. Polemisalo se ko je lepše obučen, ko bolje peva, čije su pesme slušanije, ko je pametniji.

Najpopularniji estradni magazin tog doba "Čik" objavljuje Silvaninu izjavu posle premijere filma "Lov na jelene" Fadila Hadžića: "Biće to definitivni sumrak Lepe Lukić i ja s naporom skrivam tugu koja me zbog toga mori. Ali, zar sam ja kriva što Lepa peva šund - dođe vragolan i na prozor čuk-čuk-čukne... Ma, hajde molim vas! Lepa ima divan glas, ali samo za šumadijski melos. Ja širim ljubav i iz narodnih pesama, romansi, sevdaha, zabavnjaka. Sem toga, danas za pesmu nije dovoljan samo glas. Traži se i persona, kultura, šarm koji dejstvuje na ljude.

Usledio je Lepin revanš odmah posle uloge u filmu Jovana Živanovića "I Bog stvori kafansku pevačicu": "Silvana bi od mene mogla da nauči kako se glumi, kad već nije naučila kako da se oblači.

- I Silvani i meni prijalo je to napumpano rivalstvo. Silvana je počela pre mene da peva, a ja sam pre postala popularna. Bile smo rivalke, to je tačno, stilski potpuno različite - kaže Lepa za Muzičku apoteku.

- Malo je poznato - dodaje Lepa - da smo na vrhuncu popularnosti dogovorile sa menadžerom zajedničke koncerte. Publika nek se švađa, baš nas briga. Čak su Silvanine plakate ostale kod mene, a onda se desila tragedija...

- Eto šta je sudbina. Na taj festival, sa koga se Silvana nije vratila, trebalo je i ja da putujem. Desilo mi se, prvi put u životu, da se uspavam. Ja sam, zapravo, od novinara koji su došli po moju izjavu, i saznala za Silvaninu tragediju. Od tog dana nikad nisam sela za volan - završava Lepa svoje tužno sećanje na najveću rivalku.

(Telegraf.rs/Goran Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    15. decembar 2019 | 08:52

    Silvana ima bolji glas od lepe.. I lepša je...

  • Biljka

    15. decembar 2019 | 12:07

    Lazes Lepa i to mnogo... Nikada se niste organski podnosile. I tukle ste se .Svasta je u to vreme bilo!

  • Siki

    15. decembar 2019 | 15:55

    Dzaba price jer Silvana vise nije medju nama zivima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA