≫ 

Zoran Kalezić i Zoran Vlajić snimaju pesmu iz Bucine zaostavštine: Nije za one sa srcem na baterije

- Buca je bio poseban po mnogo čemu. Voleo je pevače koji mogu da otpevaju onako kako on peva svoje pesme. Žao mi je što sam sa Bucom snimio samo jedan album sa osam pesama

  • 2

"Ne traži mene ni ljubav moju,

jer tvoje reči donose bol,

ljubav je prošla i sa njom sreća,

tužan je život moj.

Ljubavi neverna, ljubavi čemerna,

zašto te upoznah ja.

Nikada nemoj da tražiš mene,

prazne su reči za prošle sne,

lažna je nada kad ljubav prođe,

lažno je tada sve.

Ja neću ljubav protkanu tugom,

ja hoću sreću u srcu svom,

dosta je srce uzdaha krilo,

i dušu mučilo." (Buca Jovanović)

Pitaće se poštovaoci i ispisnici Buce Jovanovića - koja je ovo pesma, kad je ovo snimljeno?

- Sin Buce Jovanovića, gospodin Miško iz Švedske, izbunario je jednu od brojnih Bucinih nesnimljenih pesama. Prosledio mi je snimak gde Buca peva uz harmoniku i predložio da ponudimo Zoranu Kaleziću - priča maestro Zoran Vlajić, najbolji učenik velikog Buce.

- Pozvao sam Kalezića, on se oduševio. Poslao sam mu snimak gde Buca peva i svira i aranžman koji sam uradio. Zoran je to otpevao u studiju u Podgorici, ostalo je još da doradim aranžman, da bude maksimalno u Bucinom ruhu.

Maestro Zoran Vlajić je jedan od retkih živih harmonikaša koji svojim svirkama i aranžmanima podseća na Bucu Jovanovića. Baš kad je Zoran Kalezić snimao sa Bucom, Zoran Vlajić je svirao drugu harmoniku u Bucinom ansamblu.

- Zamislio sam da u refrenu peva ženski hor. Inače, na ovom najnovijem snimku svirao sam sa Bucinom harmonikom koju sam dobio na poklon od Bucinog sina. Ta harmonika mi služi samo za pesme u Bucinom ruhu, čuvam je kao relikviju, kao najlepšu uspomenu na mog najvećeg učitelja, ne bih je dao ni za kakva blaga ovog sveta.

- To je harmonika iz 1962. godine koju je Buca specijalno naručio od Dalapea i sa kojom je odsvirao praktično sve.

Poznato je da Buca Jovanović nije voleo urlatore, pevače koji hvataju na snagu. Zoran Kalezić je idealan tumač Bucine tihe sete.

Muzička apoteka Zoran Kalezić i Zoran Vlajić

Printskrin: Youtube/PESMA KAO LEK – TV DUGA PLUS, Foto: Promo

- Buca je bio poseban po mnogo čemu. Voleo je pevače koji mogu da otpevaju onako kako on peva svoje pesme. Žao mi je što sam sa Bucom snimio samo jedan album sa osam pesama.

- Znali smo da snimamo po pet dana, a onda Buca dođe kod legendarnog snimatelja Ace Radojičića i kaže onako šuškavo: "Obisi to fe!" Možeš misliti - desetak violina, flaute, oboe, hor - 50 ljudi oko mene. Osećam se privilegovanim što sam dobio priliku da snimam sa Bucom, da osetim i protumačim njegovu emociju - priča Zoran Kalezić.

- Znam da Buca ima mnogo nesnimljenih pesama. Posebno sam počastvovan što sam izabran da snimim nešto iz Bucine zaostavštine. Znam i da je maestro Zoran Vlajić jedini koji može da odsvira i aranžira u Bucinom ruhu.

Pre desetak dana zove me Zoran Kalezić, onako sabajle, i pevuši mi na uvce: "Ljubavi jedina, ljubavi čemerna, zašto te upoznah ja". Usledilo je i pojašnjenje.

- Eto, treba da idem na operaciju srca, a ti znaš da ja sve pevam iz srca. Zato i reših da ovu Bucinu snimim pre operacije. Kako ću da pevam sa plastičnim srcem ili nekim srcem na baterije?

(Goran Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    19. septembar 2021 | 10:51

    Kalezic je izvrstan pevac.Svaka njegova pesma para srce i dusu.

  • Kole

    19. septembar 2021 | 10:53

    Dobro vece izgubljena nado.Sretosmo se i ljubismo kradom.Dobro vece i poslednje zbogom,sve sto sam voleo,voleo sam s' tobom. (Ko bi na ovo ostao ravnodusan)?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA