≫ 

Pola veka pesme "Volim da te volim": Od Dragana Tokovića preko Hokija do Rokija i tamburaša

Rokijeva verzija pesme "Volim da te volim" pojavila se na Jugotonovom albumu iz 1986. godine kao zadnja pesma na "A" strani

  • 0
Muzička apoteka pesma Volim da te volim

Foto: Promo

"Jedni kažu da sam zaljubljen,

drugi kažu da sam izgubljen,

jedni kažu ovo, drugi kažu ono,

a ja kažem ja sam samo tvoj.

Volim, volim da te volim,

volim kad sam samo tvoj,

ti si žena mojih snova,

ti si moja sudbina.

Ček'o sam te celog života,

jer sam znao negde postojiš,

danju sam te zvao, noću sam te sanj'o,

i na kraju sastasmo se mi.

'Ajte sa mnom moji drugari,

da za sreću popijemo mi,

da pijemo za nju, da pijemo za me,

momačko je veče večeras."

(Dragan Toković)

"Volim da te volim" pevao je i sam autor Dragan Toković, snimio i Hašim Kučuk Hoki, ali tek posle Rokijeve interpretacije ova pesma je dobila snagu evergrina.

- Ta pesma je primer dobre pesme koja je čekala svoj trenutak i svoje vaskrsnuće. Pevao sam je na "Mesamu" 1985. uz pratnju 60 momaka i devojaka iz hora KUD-a "Branko Cvetković". To je zvučalo i izgledalo veličanstveno i dobro prihvaćeno, a kada bih danas predložio nešto slično, smestili bi me u košulju sa kontra zakopčavanjem - kaže Radoslav Rodić Roki.

- Ovom pesmom sam krajem 1985. godine ostvario prvu od ukupno tri uzastopne pobede na "Mesamu". Bio je to naš najgrandiozniji festival sa nekoliko večeri: džeza, popa, roka, folka i alternativne muzike.

- Ispostavilo se da su narodnajci zakon i na jednom takvom festivalu - samo je folk veče imalo dve predstave. Nikad neću zaboraviti to kolektivno brojanje glasova: istresu se ulaznice sa glasovima publike, a pevači se okupe kao Indijanci oko vatre da broje glasove.

Rokijeva verzija pesme "Volim da te volim" pojavila se na Jugotonovom albumu iz 1986. godine kao zadnja pesma na "A" strani.

- Kada smo je stavljali na album, nismo vodili računa o redosledu. Moja ekipa je i tada znala koliko je to jaka pesma, ali smo hteli da forsiramo neke druge pesme sa albuma.

- "Volim da te volim" odsvirala je fenomenalna ekipa: Ljubiša Pavković, Boki Milošević, Moma Stanojević, Bora Višnjički, Neša Japanac, Zlaja Gardašević, Luka Bošković, Zvonko Horvat.

- Snimio sam je i sa "Zemunskim tamburašima", učestvovao sam i na njihovom godišnjem koncertu u "Domu vazduhoplovstva", i to je zaista sjajno zvučalo. Uostalom, vojvođanski tamburaši je sviraju po svojim kafanama i čardama. Mislim da su je tamburaši zalaufali i doneli u Beograd, a taj odjek se širi svuda po svetu.

Malo je poznato da je prvu verziju pesme "Volim da te volim" snimio Hašim Kučuk Hoki na svom singlu iz 1973. godine. Hokijeva verzija je sporija, orijentalnija, aranžmanski i orkestarski siromašnija.

- "Volim da te volim" dao mi je moj prvi kompozitor i otac svih naših kantautora Dragan Toković. Slušao sam ga kako peva tu pesmu po kafanama, uz gitaru ili za klavirom. Mnogo mi se svidela, pa sam poželeo da je snimim.

- Problem je što sam je snimio samo dve godine posle megahita "Pijem da je zaboravim". Da sam je snimio koju godinu pre ili koju godinu kasnije, možda bi se čula i u mojoj izvedbi. Ovako, sačekala je neko drugo vreme i nekog drugog pevača - pričao je Hašim Kučuk Hoki.

(Goran Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA