Oralno zadovoljavanje uživo u rijalitiju, ali REM ne zna da li će biti kazni

Čitavu Srbiju je zaprepastio skandal koji se dogodio kada je u programu uživo emitovan trenutak kada prostitutka Vida Kokić oralno zadovoljava učesnika rijalitija "Parovi" Uroša Anđelića.

  • 10

Nakon što je na televiziji "Hepi" emitovan skandalozan čin uživo u programu, na kojem prostitutka Vida Kokić iz Loznice oralno zadovoljava Uroša Anđelića, unuka Ere Ojdanića, povela se polemika da li je do situacije došlo i dok su gledaoci tvrdili da su videli eksplicitni čin, voditeljka je u ime televizije "Hepi" poručila da će utvrditi šta se zapravo dogodilo.

- Mi tvrdimo da je to bio šou - dodala je voditeljka u ime televizije koju predstavlja. Nakon toga oglasio se i mladić Uroš Anđelić kojeg je oralno zadovoljila prostitutka Vida Kokić koja je bila gošća u rijaltiju, pa se nevešto pravdao, uprkos činjenici da je sve snimljeno kamerama.

- Gledaoci na to gledaju kako oni žele, a ne kako jeste. Popilo se malo više, ja jesam skinuo gaće i prišao gospođi na par centimetara zarad šoua, ništa nije bilo -  tvrdio je Uroš.

Parovi oralno zadovoljavanje, Uroš Anđelić i Vida Kokić Skandalozna scena u Parovima, Printskrin: TV Happy

Olivera Zekić ispred Regulatornog tela za elektronske medije poručila je za Blic da će u svakom slučaju biti pokrenut postupak protiv televizije Hepi.

- Mi to stalno radimo, ali da li će i kada biti izrečene mere to se nikad ne zna, jer nema hitnog postupka. Na sve se dugo čeka i mnogi slučajevi obično zastare i zato televizije u Srbiji mogu da rade šta hoće, ne postoje prave sankcije - kaze članica REM-a i dodaje da je najveći problem u tome što REM-u nije omogućeno da finansijski kazni propust televizije.

- Mi smo već jednom zabranili program televiziji 'Hepi' na 24 sata zbog neprimerenog sadržaja, ali to očigledno nije urodilo plodom. Dok se REM-u ne dozvoli da sam naplaćuje kazne, ništa se neće promeniti. Takav je princip i u zemljama regiona, gde su kazne za televizije i po 300.000 evra. To su kazne koje ozbiljno mogu da uzdrmaju budžet televizije i sankcionišu je da ne ponavlja neprimeren sadržajDok kod nas samo šaljemo hiljade prijava, ali se ništa ne dešava. U zakonu to mora da se promeni, jer TV industrija može da se dovode u red samo ako ih udarite dobro po džepu -  poručila je ona, prenosi Blic.

Milomir Marić, Vesna Radusinović, venčanje Danijela Karić Ivan Mileusnić Milomir Marić je za Telegraf rekao da "nije istina da se to dogodilo", Foto: ATA Images

Inače, prema domaćim zakonima, REM ima mogućnost oduzimanja licence televizijama kojima je istu i dodelila, što bi značilo da bi Hepi, zbog kršenja zakona, na ovaj način mogao da ostane bez licence. Međutim, kako praksa pokazuje, REM nikada nijednoj televiziji nije oduzeo licencu zbog emitovanja sadržaja koji krši zakon već isključivo zbog dugova nastalih neplaćanjem naknade regulatornom telu.

VIDEO: Milomir Marić: "Sve što je lepo, nije preterano"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    14. oktobar 2019 | 10:48

    Ova olos za ovo dobija po 300$ dnevno a mi mucenici za mjesec jedva i 300$.E moja Srbijo dokle si dogurala.

  • pink panter

    14. oktobar 2019 | 10:35

    Ovo je uzas sta se radi.treba napraviti peticiju da se ovo ugasi trajno

  • Cg

    14. oktobar 2019 | 10:47

    I ovo narod gleda,podrzava ih salje glasove,ugledaju se djeca na njih,e moja Srbijo i Crna Goro sta docekaste,pradjedovi se prevrcu u grobove.Ovakva nam je i vlast.Projce i ovo pa ima da gorite u pakao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA