Miha, Dejo i fudbalski svet regiona ispratili Boškova! (FOTO)

Do sada smo govorili da imamo MIljana i Vujketa, a sada smo ostali i bez počasnog predsednika FSS i bez počasnog selektora - rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić

  • 1

Komemorativna sednica povodom smrti Vujadina Boškova održana je danas u fudbalskom centru koji nosi njegovo ime na Veterniku, a prisustvovao joj je veliki broj funkcionera, legendi, bivših i sadašnjih igrača Vojvodine, predstavnici klubova u kojima je Boškov radio, kao i čelnici grada Novog Sada.

 

 

Na početku komemoracije pročitano je pismo predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozefa Sepa Blatera, a prvi je o Boškovu govorio predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžić.

 

 

- Otišao je u večnost poslednji član velikog olimpijskog tima iz Tamperea. Boškov je svojim igrama i ponašanjem zaslužio da bude jedan od prvih posleratnih asova koji je dobio dozvolu da ode u inostranstvo.

 

- Do sada smo govorili da imamo MIljana i Vujketa, a sada smo ostali i bez počasnog predsednika FSS i bez počasnog selektora - rekao je Karadžić, podsećajući da je Boškov 2001. godine proglašen za počasnog selektora, te da će u njegovu čast biti organizovano neko od takmičenja.

 

 

Karadžić je predložio da neka od najvećih i najlepših ulica ili trgova u Novom sadu dobije ime po Vujadinu Boškovu.

 

Komemoraciji su prisustvovali i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, generalni sekretar Fudbalskog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić, sin bivšeg predsednika Sampdorije Andree Mantovanija, Enriko, dok će delegacija Reala na čelu sa Emiliom Butragenjom i Hoze Antoniom Kamačom zbog avionskih veza doći direktno na sahranu.

 

Počast Boškovu odali su Ilija Petković, Slobodan Santrač, Dušan Savić, Vladimir Petović Pižon, Zoran Filipovic, Siniša Mihajlović, Miroslav Tanjga, Albert Nađ, veterani Vojvodine i mnogi drugi.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš Đonović

    30. april 2014 | 16:21

    mada je ovo bila tužna situacija sticajem okolnosi jer se je radilo o priznatoj izuzetnoj ličnosti sa jugo prostora i šire skupili su se praktično vodeći ljudi fudbala Srbije i šire sa jugo prostora pa je bilo i prilike da se reče i koja korisna stvar izvan delikatnog konteksta.Najmanje meguće rečeno želimo bolje i djelotvornije djelovanja aktuelnih savaza na jugo prostorima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA