OZBILJNE PROMENE: Ovo su najvažnije odluke donete na Zvezdinoj skupštini!

Osim što je verifikovana izborna pobeda Svetozara Mijailovića koji je i zvanično novi predsednik, izabran je i novi Upravni odbor, kao i Nadzorni odbor, dok je izmenjen i Statut kluba, te su tako uvedene funkcije zamenika potpredsednika kluba, generalnog direktora kluba, veća ovlašćenja je dobio nadzorni odbor, a promenjeno je i ime stadiona

  • 12

U pomalo svečarskoj, ali i ozbiljnoj atmosferi održana je sednica Skupštine Crvene zvezde na kojoj su donete brojne važne odluke od kojih zavisi budućnost kluba.

 

Osim što je verifikovana izborna pobeda Svetozara Mijailovića koji je i zvanično novi predsednik, izabran je i novi Upravni odbor, kao i Nadzorni odbor, dok je izmenjen i Statut kluba, te su tako uvedene funkcije zamenika potpredsednika kluba, generalnog direktora kluba, a veća ovlašćenja je dobio nadzorni odbor, a promenjeno je i ime stadiona.

 

 

DELIJE, MARAKANA JE PROŠLOST: Dobrodošli na stadion “Rajko Mitić”!

 

U novom sazivu UO su uglavnom ljudi koji su bili i u prethodnom, ali pridodata su i neka nova imena poput direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, ali je možda i najveće iznenađenje ostanak Nebojše Čovića u njemu, jer se prethodnih dana spekulisalo da će se povući iz fudbalskog kluba.

 

Novi UO ima trenutno 15 članova i to su: Branislav Đurđević, Srđan Knežević, Miloš Đurković, Mladen Jeftić, Dušan Bajatović, Vladica Popović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev, Branko Radujko, Božidar cerović, Nebojša Čović, Aleksandar Antić, Predrag Ćulibrk, Zoran Bašanović i Slobodan Babić, a najavljeno je još pet novih članova.

 

 

Došlo je i do izmena u Nadzornom odboru koji će od sada imati četiri člana, a od njih će dvojica biti veterani, a dvojica predstavnici navijača. Novu funkciju u klubu, generalnog direktora preuzeo je prema očekivanjima Zvezdan Terzić, a funkciju poslvnog direktora obavljaće Stefan Pantović.

 

- Za ovih šest meseci koliko sam u klubu nije uzet ni dinar kredita, a čak je i dug smanjen za par stotina hiljada evra. Nijedan igrač, otkako sam ovde, nije potpisao za nekog menadžera, a trudiću se da tako i ostane - rekao je Terzić povodom brojnih kritika na njegov račun.

 

 

FINANSIJSKO STANJE KLUBA

 

Ipak, ono što je sigurno najviše interesovalo navijače jeste finansijska situacija u klubu. Pre pet godina dug Zvezde bio je 28 miliona evra, a ta cifra je na današnji dan iznosila 52 miliona, pri čemu je 54 miliona evra duga, uz dva miliona potraživanja.

 

Za funkcionisanje kluba na godišnjme nivou je potrebno oko 10 miliona evra, a rashodi tokom prethodne godine iznosili su oko sedam miliona. Povodom svega ovoga reč je preuzeo novi predsednik kluba Mijailović koji je rekao da je trenutni prioritet prikupljanje 11,8 miliona evra kako bi se obezbedila licenca za igranje u Evropi.

 

 

Takođe, Mijailović je rekao da su pregovori o produženju ugovora sa Gazpromom u poodmakloj fazi, ali i najavio dolazak tri nova sponzora, koja su se pominjali u toku dana, a to su "Hjulit-Pakard", "MCI" i "Knez Petrol".

 

STIŽU DOLARI: Amerikanci ulažu novac u Zvezdu!

 

DRAGAN DŽAJIĆ POČASNI PREDSEDNIK

 

Kao što se i najavljivalo i pretpostavljalo prethodnih dana, legenda kluba Dragan Džajić koji je više od pola veka proveo u Ljutice Bogdana što kao funkcioner, što kao igrač, izabran je za počasnog predsednika jednoglasnom odlukom Skupštine.

 

 

- Posle 52 godine u klubu dobio sam ovo izuzetno priznanje. Svima se zahvaljujem, mojim saigračima koji su me predložili i navijačima koji su me podržali - rekao je Džajić nakon izbora.

 

Inače on je u Crvenoj zvezdi tokom karijere osvojio čak 37 trofeja od čega je sigurno najvredniji onaj pehar Kupa šampiona iz 1991. godine, a uloga počasnog predsednika neće biti protokolarna, već će treća Zvezdina zvezda imati pravo da prisustvuje sastancima Upravnog odbora i imaće svetodavnu ulogu, ali bez prava glasa.

 

DUJKOVIĆ ZAMENIO MIJAILOVIĆA

 

Usled imaneovanja Svetozara Mijailovića za novog predsednika kluba moralo je doći i do promene na čelnim pozicijama u Skupštini, tako će od sad mesto predsednika zauzeti jo jedan bivši igrač crveno-belih Ratomir Dujković, dok su za potpredsednike izabrani Stanislav Karasi i Ivan Bekjarev.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    21. decembar 2014 | 15:46

    50 miliona je ostalo.

  • Miša

    21. decembar 2014 | 17:23

    Срам вас било!

  • 69'

    21. decembar 2014 | 16:58

    Sve gore od gorega. Kaze Terzic ,,nismo uzeli ni dinara kredita'' pa kako da uzmes kada niko i ne da. Ovoga Tonceva i Kokezu ni bagerom nemozes izneti iz kluba. Svaka cast i slava Rajku Miticu ali za mene licno ce MARAKANA ostati naziv stadiona dok sam ziv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA