Saša Obradović: Ne znam kako da pripremim Albu za Zvezdu i Delije, volim ih!

Srpski stručnjak na klupi berlinske ekipe priča o osećanjima uoči duela sa crveno-belima, čemu se nada u Areni i kako će pripremiti svoje igrače za utakmicu pred Delijama

  • 32

Od kada su košarkaši Crvene zvezde odličnim igrama izborili drugo mesto u prvoj fazi Evrolige, počelo je s analiziranjem protivnika iz TOP 16. Osim,  istaknutih ekipa poput Reala i Barselone, u grupi E crveno-beli će igrati i protiv berlinske Albe.

Nemačka ekipa je, baš kao i Zvezda u regionalnom, neporažena u dasadašnjem delu nacionalnog šampionata, ali i karakteristična po tome što je s klupe vodi srpski stručnjak Saša Obradović.

- Mi smo autsajderi, TOP 16 za nas je veliki uspeh. Sjajno je što uopšte učestvujmo, nikoga ne potcenjujemo. Imamo najmanji budžet, ali verujem da sa svakim možemo solidno da igramo, da se nosimo na nekom nivou kao što smo da sada lepo igrali- priča Obradović za Telegraf, i dodaje da su samo dva igrača iz njegoce ekipe igrala Evroligu.

Najvećim favoritima za prolazak u sledeću fazu smatra španske predstavnike, ali i ističe da ni ostale ekipe nisu slučajno u drugoj rundi.

- Zvezda zaista ima sjajnu ekipu, Galatasaraj i Makabi bi takođe mogli da se umešaju, dok je Panatinaikos standardno jak kod kuće. Biće jako neizvesno, pošto timovi koji duže igraju ovo takmičenje imaju možda malo veći kvalitet, ali mlade ekipe, kao Alba i Zvezda, lako mogu da iznenade - kaže srpski stručnjak i opet se vraća na ocenjivanje crveno-belih.

- Slični su kao mi, pošto smo  jedni i drugi do sada neporaženi u pojednom takmičenju. Mladi su, ali imaju Marjanovića koji več igra na ozbiljnom nivou. U tome mu dosta pomaže i Vilijams o kojem je suvšno trošiti reči. Nije isključeno da će Dženkins biti efikasniji upravo u drugom delu sezone, što bi sigurno upotpunilo njihovu igru.

Budući da je Zvezda više puta ove sezone imala najbolju podršku s tribina u evroligaškom takmičenju, s čime je upoznat sportski svet, Obratović očekuje emotivno iskustvo.

- Igrao sam protiv Zvezde kao igrač Budućnosti, ali to nije bio jak i moćan tim kao sada. Kao trener, suprotstaviću im se prvi put, i biće jako neobično jer sam bio saigrač Neše Ilića i Mirka Pavlovića. Očekujem da će me obuzeti neka neobična osećanja, ali isto tako verujem da ću znati da se nosim s tim- iskren je Obradović, koji dodaje:

- Volim Zvezdu. To je dodatni izazov. Igraju sjajno, zbog čega mi je drago, ali i otežavajuće da pripremim svoju ekipu na Arenu, atmosferu, navijanje i takve igrače. Posle te utakmice će mi biti jasno ko je i koliko mentalno jak i ko će sačuvati hladnu glavu- kaže Saša, ističući da se raduje dolasku u Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    25. decembar 2014 | 15:56

    PARTIZAN=NEZAVISNA SRPSKA DRZAVA=NEZAVISNOST OD "TURSKE UPRAVE".. Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Crna mamba

    25. decembar 2014 | 15:35

    Sto se i vidi po kravati... Salu na stranu, bio sjajan igrac,sad je sjajan trener i sjajan covek, legenda..

  • Laki

    25. decembar 2014 | 15:43

    Sale kako god pripremiš ekipu nemaš šanse,udario si na gromadu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA