51-4! Da li je ovo razlog loših igara Zvezde u TOP 16 fazi?

Košarkaši Crvene zvezde postali su mnogo neprecizniji u TOP 16 fazi Evrolige u odnosu na prvi deo sezone

  • 33

Šta se to dešava sa košarkašima Crvene zvezde? Od najprijatnijeg iznenađenja prve faze Evrolige došli su do toga da u TOP 16 fazi podsećaju na klub koji je zalutao u Evroligu, što je daleko od istine.

Ubedljiv poraz od Reala 85:61 je samo potvrdio ono što se zna, a to je da je Zvezda u ozbiljnom padu forme. Planiranom ili ne, za sada se ne zna videće se kad počnu utakmice za trofeje u ABA i KLS ligi.

Ipak, vidi se da igre nisu na nivou prvih tri meseca takmičenja kada su pobeđivali na gostovanjima Laboral Kuću, Valensiju, bili blizu pobede nad Galatasarajem...

Očigledno je da je tim u velikom padu kao i pojedini igrači koji ne igraju na nivou kao u prvom delu sezone. Tu se pre svega misli na Vilijamsa koji je bio motor ekipe i čovek koji je razigravao čitav tim sa po desetak aistencija po meču u proseku.

ZVEZDINA STATISTIKA: Bobijev indeks viši od svih ostalih zajedno, čak četvorica u minusu! (FOTO)

NIŠTA OD ČUDA U MADRIDU: Zvezdu zgazio Real, ubacila jednu trojku! (VIDEO)

Ali, nije samo to problem, jednostavno Zvezda je pala u šutu, pre svega za tri poena, a šut je stvar glave, mentalnog stava, a ne toliko treninga.

To se osetilo i u ukupnom broju poena jer Zvezda sada ubacuje u proseku 70,6 poena, dok je u prvoj fazi Evrolige davala u proseku 78 koševa. Razlika je dosta velika!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U regularnom delu sezona u Evroligi Zvezda je na 10 mečeva šutirala trojke 199:61 ili 30,65 odsto. To je prosečno 6,1 trojka po utakmici....

U TOP 16 fazi usledio je drastičan pad.

Na osam mečeva ove vaze Zvezda je šutirala trojke 152:35 što je skromnih 23% preciznosti. Gledano praktično Zvezda je u proseku ubacivala tek četiri trojke po utakmici, od čega su protiv Galatasaraja imali 19-0.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ali, to nije sve! Na poslednja tri meča crveno-beli su šutirali 51:4 za tri poena!

Što se tiče šuta za dva poena, on je takođe pao. U prvoj fazi cvreno-beli su za dva poena šutirali 51,6 odsto, dok su u Top 16 fazi taj procenat spustili ispod 50 i trenutno je 47,8 odsto...

Nema sumnje da je ovde psihologija dosta bitna i da na tome trba da poradi stručni štab crveno-belih, kao i na podizanju forme pojedinaca i celog tima uopšte.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    27. februar 2015 | 14:59

    Kako je Partizan pobedio sve te velikane,sa petostruko manjim budzetom.Zali Boze bacenih para.

  • Horhe

    27. februar 2015 | 14:53

    Nista tu nije cudno,pa koji su to igraci sto igraju u zvezdi.samo su ih novinari naduvali inace sta je neki od njih osvojio ,ucinio,gde su igrali pre zvezde.oni ustvari nisu ni srednja klasa,ispod toga su.

  • voste_bin

    27. februar 2015 | 13:43

    Dzaba vam novci moji sinocvi! Kad ni ime nemate kako da tradiciju stvorite?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA