≫ 

To je možda jedan od razloga što ne želim da živim i radim u svojoj zemlji... Katarina Radivojević se rasplakala u emisiji (VIDEO)

- Jako mi je žao što to moram da kažem, ali je tako... Ja sam nakon toga poželela da odem i da se možda više nikad ne vratim... - rekla je glumica

  • 10

Katarina Radivojević rasplakala se gostujući u emisijie "Diskurs" u kojoj je gostovala. Naime, sve je krenulo kada je voditelj rekao glumici da je ponovo gledao film "Morfijum" i osvrnuo se na svojevremeno pisanje tabloida, koji su na pompezan način predstavili scenu u kojoj je ona gola.

Očajna domaćica trudna u 43. godini: Eva Longorija čeka prvo dete sa 7 godina starijim milionerom

- Biću krajnje iskren, jutros sam gledao "Morfijum". Tu ima jedan problem, ne sa tobom, nego sa nečim što su tabloidi uradili... Naši tabloidi su ga najavili skrinšotom jedne scene iz tog filma koju su stavili na naslovnu stranu. Kako se tvoja umetnička duša nosi sa tim? - pitao je voditelj Katarinu, koja je odmah zaplakala.

- Ne znam šta da vam kažem. Ja sam tu vrlo razočarana. To je možda jedan od razloga što ne želim da živim i radim u svojoj zemlji. Iako je moja, iako je volim... Jako mi je žao što to moram da kažem, ali je tako... Ja sam nakon toga poželela da odem i da se možda više nikad ne vratim, ali se vraćam zbog porodice, zbog prijatelja, ja sam ipak ovde živela do svoje 30. godine i nije mi to jednostavno. Ali položaj umetnika u našoj zemlji danas je, za mene, zastrašujući. Nije težak, zastrašujući. Na šta glumci pristaju, šta rade, meni je njih žao. Jasno mi je da tako moraju, pogotovo što kada imate porodicu, ali određene produkcijske kuće su upravo iz te nemaštine došle do određenih uspeha kreirajući serije, projekta na izrabljivanju pojedinih umetnika, neplaćajući ih i tako - rekla je Katarina i nastavila:

Printskrin: Youtube/RTV Studentski grad

- Meni je, pre svega, to bolno, strašno i ne bih volela da tu priču nastavljamo, jer ako ne mogu već nešto da promenim, ne bih volela da pričam o tome. Ako budem imala prilike, moja stremljenja i želje su da, ukoliko uspem, dovedem neke strane produkcije ovde, kao što se već dešava i da glumci imaju više posla i da ne moraju da pristaju na te zastrašujuće uslove rada, gde je glumac ispoštovan kao umetnik. Oni se prema njemu ponašaju kao prema nekom radniku koji tu dolazi da radi od 6 do 6, nepoštujući njegovo vreme, ništa, njegove egzistencijalne uslove za rad. Nemate hranu, eventualnu neku vodu sa česme na setu... Neki ljudi su napravili produkcije koji nemaju veze sa filmskim svetom i ja se tu ne osećam dobro, i to su prvi razlozi što sam ja odlučila da nikad više neću da se tu koncentrišem samo na to tržište, već nekako da probam dalje da radim, da živim u drugim zemljama, pa makar se i ne bavila glumačkim poslom, zato što to jednostavno nije dobro za moju dušu, ja se ovde nisam osećala dobro - ispričala je glumica i dodala:

Printskrin: Youtube/RTV Studentski grad

- Pa su čak neki sukobi, zbog neke razbijene čaše u Klubu književnika, zapravo eskalirali upravo zbog takvih naslova. Ja sam doživela od čoveka iz obezbeđenja da mi kaže da sam ku*va koja igra u pornićima, koji ne zna o kakvom filmu se radi. Ali, tabloidi su mi to napravili sa svojim naslovima. Prost, neobrazovan čovek, kada to vidi, ne zna ko je Aleksej Balabalanov ili ne zna ništa o ruskoj estetici, o ruskom filmu. To je do mene donelo neke stvari i vrlo neprijatne situacije u mom životu zbog čega sam ja odlučila da sigurno, sasvim sigurno, neko vreme neću biti tu. I ne žalim zbog te odluke, jer ne mislim da je situacija bolja, već samo još gora - zaključila je ona.

Celu situaciju možete pogledati na 12:55 minutu snimka:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donja Murtulica

    22. decembar 2017 | 00:05

    Potpuno je u pravu. Mnogo vode će proteći Dunavom i Savom dok neke stvari krenu na bolje. Nije lako ni u tuđem svetu ali te bar bolje tretiraju i kao čoveka i kao umetnika. Koliko znam ima još dobrih glumaca koji će tim putem da krenu, pa makar, kako Katarina kaže, ne bavili se glumom, već nečim drugim, samo da obezbede egzistenciju i da ih niko ne ponižava. Zaista mi je žao što je tako.

  • salmonela

    21. decembar 2017 | 21:22

    Super da je neko ovako otvorio dusu. I neka je rekla koliko je zapravo tesko raditi i naci se danas. i ukoliko imalo omanes satre te okolina. da jako je tesko ali isto poruka ako se ne snadjete na jednom mjestu bice bol;je na drugom. i ako odete ne znaci da ste slabici samo ste pametni i razboriti. i radni pre svega. Zato napred! Super je poruka i ne odustajte nikada!!!

  • Bibi

    21. decembar 2017 | 18:12

    U pravu je, sve je u ovoj zemlji degradirano. I ne samo umetnici. Zene sa falkutetskom diplomom rade i maxiju za 200e. Haos!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA