≫ 

Zvezda "Varljivog leta" morala na hitnu operaciju, u bolnici preživela horor

- Oporavljam se polako i veselim svakom novom danu, prestanku bola, suncu, i svemu što pre nisam doživljavala kao važno - objasnila je Sanja Vejnović koja je tek nedavno stala na noge

  • 2
Sanja Vejnović, Printskrin: Youtube/celebritymakeoverby

Hrvatska glumica Sanja Vejnović, koja trenutno igra u seriji "Čista ljubav", a koja je domaćoj publici poznata kao zvezda kultnog filma "Varljivo leto '68", podvrgnuta je hitnoj operaciji pre nešto više od dve nedelje.

Znamo istinu o njenoj smrti... Dolores bi danas napunila 37 godina, a izjava njene majke je pretužna

Naime, glumica je zbog nesnosnih bolova u stomaku završila u bolnici, nakon čega je morala na operaciju od koje se još nije oporavila. Sanja je tek sada počela polako da se kreće, a u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu spasili su joj život. Opisala je šta se sve tačno događalo od trenutka kada je pozvala hitnu pomoć do otpuštanja iz bolnice.

- Tek sam sada skupila hrabrosti da napišem ovaj status o tome što mi se dogodilo. Dakle, krenulo je s prilično neugodnim bolovima u donjem delu stomaka. Kako bolovi nisu prolazili uveče sam nazvala hitnu da vidim kako sebi mogu da pomognem (naravno da sam pre toga "guglala" šta bi sve moglo biti, i po svim simptomima bila sam gotovo uverena da se radi o slepom crevu iliti crvuljku). Kad sam konačno dobila snenu doktorku, savetovala mi je da popijem Voltaren, a ako mi ne prođe da idem na hitnu hirurgiju u Vinogradsku. Poslušala sam savet, bol nije prolazila nego se samo pogoršavala, oko tri ujutro završila sam na hitnoj, s mišljenjem da sam od tog trenutka sigurna i u dobrim rukama - opisala je glumica, međutim, agonija je tek tada počela.

Glumica trenutno igra u popularnoj hrvatskoj seriji "Čista ljubav", Printskrin: Youtube/celebritymakeoverby

- Od prijema bolničara koji mi je prvi pritisnuo mesto koje me je bolelo, s rečenicom da je najverovatnije slepo crevo, krećem u proceduru. Dolazi dežurna doktorka koja, iako palpacijski nalaz ukazuje na slepo crevo, odlučuje da me pošalje na niz pretraga, od ginekoloških, uroloških i internističkih kako bi eliminisala nešto drugo??! Od tog trenutka počinje moja noćna mora. Divan bolničar me seda u kolica i počinje voziti horor podzemnim hodnicima po odeljenjima Vinogradske. Prvo dolazim kod urologa, kojeg naravno nema, nakon pola sata pojavljuje se mlada stažistkinja koja pita imam li kakvih problema s mokrenjem ili bubrezima, odgovaram da nemam i opisujem gde me tačno boli. Odlučuje da mi radi ultrazvuk i baš na mesto koje me boli mora jače da pritisne. Rezultat - mehur i bubrezi u redu. Pitam je kad već gleda vidi li crvuljak, na šta mi odgovara da ona gleda samo bubrege - opisala je Sanja.

Sanja je nedavno otvorila profil na Instagramu, Foto: Instagram/sanjavejnovic

- Usledilo je čekanje dežurnog mladog doktora koji se isto tako odlučuje na pregled ultrazvukom spolja i iznutra, iako mu ja govorim da sam baš nedavno bila kod svog ginekologa i da je ginekološki sve u redu. Zbunjen činjenicom da ne može dobro videti desni jajnik zove još dvoje starijih kolega da me i oni pregledaju ultrazvučno. Sad već trojica roštaju sondom po mojoj utrobi, iako se ja u suzama i boli koprcam i molim ih da mi ne pritiskaju to mesto gde me boli. Iza toga ista priča na internoj. Suma sumarum, nakon šest sati maltretiranja vraćam se u početnu ambulantu, gde me ostave na hodniku da ležim još kojih pola sata. Zahvaljujući sažaljivom bolničaru koji odlazi u ordinaciju da moli doktore da me prime, jer mi stvarno nije dobro, još najmanje dvoje mi pritiskaju mesto koje me boli i uz moje urlike ipak zaključuju da bi mogla biti upala crvuljka i odvode me konačno na hirurgiju - ali, ni tu nije bio kraj Sonjinim mukama, jer je nakon toga usledila operacija.

Sanja Vejnović je među najlepšim glumicama sa domaćih prostora, Printskrin: Youtube/celebritymakeoverby

U tom trenutku od neopisivog bola (trudovi su ništa prema ovome), ja samo jedva čekam kad će da me uspavaju. Operacija je završena, vode me na odeljenje i svi me jako sažaljivo i s puno brige gledaju i pomažu. U neko doba popodne dolazi da me obiđe i hirurg koji me je operisao. Prilazi mi, prima me za ruku i vrlo potreseno kaže kako sam došla u 12 i 5, a ne 5 do 12. Da mi je crvuljak perforirao, nastala je već gangrena u celom abdomenu, CRP je bio 570 (kad sam došla u bolnicu početni je bio 45) i da su mi spašavali život. I kako to da nisam došla ranije???!!! Prošla sam još nekoliko kriza u bolnici, u jednom momentu je izgledalo da ću morati na još jednu operaciju, ali sam se, hvala Bogu, izvukla. Sad sam na kućnoj nezi, oporavljam se polako i veselim svakom novom danu, prestanku bola, suncu, i svemu što pre nisam doživljavala kao važno - zaključila je Sanja.

Glumica ima 57 godina i dvoje dece, Printskrin: Youtube/celebritymakeoverby

Lepu glumicu sada neguju prijateljice i bivši suprug Goran Mećava, sa kojim ima dvoje dece, sina Andreja i ćerku Martu. 

(Telegraf.rs/Izvor: Gloria.hr)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZlatkA

    4. april 2018 | 12:51

    Isto tako je i u Srbiji, u Beogradu, u UC... Nazalost...

  • W

    6. april 2018 | 15:39

    Jadan čovek koji mora da im ide. Brz oporavak želim 😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA