Dženan Lončarević pitao Željka Joksimovića koliko instrumenata svira, odgovor će vas oduševiti! (VIDEO)

Željko Joksimović bio je gost redakcije portala Telegraf.rs, a kako je odgovorio na Dženanovo pitanje, pogledajte na sledećem snimku

  • 0

Kantautor Željko Joksimović je pred hiljaditi koncert u svojoj muzičkoj karijeri, koji će održati 16. juna na Tašmajdanu, bio gost u studiju Telegrafa. 

U razgovoru sa Joksimovićem u naš studio uključio se i pevač Dženan Lončarević koji je zatražio od Željka da mu konačno otkrije koliko zapravo muzičkih instrumenata svira.

Željko Joksimović u studiju Telegrafa Foto: Telegraf

- Teško je zaista to. Meni je harmonika prvi instrument, onda svi instrumenti sa dirkama. Harmonika, bubnjevi, gitara, saksofon, bas, kontrabas, perkusija, pored toga razne vrste perkusija, onda usna harmonika. Ne sviram violinu, ali mogu malo da se snađem. To vam je kao sa stranim jezicima, ako znate bar jedan strani jezik pored maternjeg jezika dobro onda dobro govorite i ostale. Ljudi možda prave veliku famu, ja se dobro koristim mnogim instrumentima da mogu da odsviram koncert sa nekim. To je dovoljno kao što govoriš jezik, ne kao da se snađeš, nego da daš intervju. Em sad da li ti govoriš književnim stilom, ili da li imaš taj fond reči potpuno je nebitno - rekao je Željko.

Željko nam je objasnio iz kog razloga se stalno provlači pitanje koliko instrumenata on svira, ali i od koga je počekla cela ta priča.

Foto: Telegraf

- Ja sam to u stvari jednom prilikom i rekao baš jednom novinaru sa "Evrosonga", pa koliko to instrumenata svirate, pa sam rekao dosta instrumenata zaista. Zato što ima jako puno podvrsta imaš perkusije koje imaju bezbroj podvrsta perkusija, ja ne brojim sve te instrumente. I ja tada kažem jedanaest instrumenata. Nećeš verovati svaki novinar kada počne intervju i kada pošalju pitanja, ili kad ne pošalju pitanja bavi se tim koliko tačno instrumenata svirate. Vi ste čovek koji svira jedanaest instrumenata, a ja sam tada samo lupio jedanaest možda je to i dvanaest, možda je i devet, ali multinstrumentalista sam - rekao nam je Joksimović.

Dženan Lončarević i Željko Joksimović Foto: Telegraf

Željko i Dženan su dobri prijatelji i saradnici, dok Joksimović najviše voli da kada mu se u njegovom muzičkom studiju pridruži Lončarević mu donese jedan od najboljih srpskih specijaliteta.

- Mi smo sjajni drugari. bukvalno imamo taj familijarni odnos. Ja mu znam i brata i sina, on je meni kad smo radili te dve ploče zaista iz Prijepolja donosio goveđu pršutu, to je nešto najlepše što sma ja u životu jeo - ispričao je Joksimović.

Kako je sve ovo izgledalo pogledajte u video-klipu na početku teksta,  dok vas ceo intervju sa Joksimovićem očekuje ovih dana na portalu Telegraf.rs!

(Marko Pantić, m.pantic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA