15 dana je proveo sa Nebojšom na snimanju "Južnog vetra": Glogovcu je to bila poslednja uloga, a Miloš vreme sa njim nikada neće zaboraviti (FOTO)

Iako je imao priliku i čast da sa Nebojšom Glogovcem snima svoje najbolje scene na filmu, Miloš Petrović ističe da je glumačka scena u Srbiji mnogo izgubila Nebojšinim preranim odlaskom

  • 3

Mladi glumac Miloš Petrović koji je trenutno zbog sjajne uloge u ostvarenju "Južni vetar" jedan od glumaca o kojem se mnogo priča.

Miloš je imao to zadovoljstvo i čast da sa legendarnim Nebojšom Glogovcem igra u "Južnom vetru", na čemu je najzahvalniji reditelju filma Milošu Avramoviću koji mu je dodelio ulogu negativca i čoveka koji je petnaest snimajućih dana proveo sa Glogovcem.

Miloš Petrović, Foto: Nikola Tomić

Iako film iz sata u sat obara sve rekorde gledanosti, Petrović na početku našeg razgovora otkriva da niko od članova ekipe nije mogao da pretpostavi da će doživeti ovoliki uspeh.

- Dobro je biti deo takvog projekta. Bilo je lepo igrati, ali je bilo još lepše deliti kadrove sa velikim glumcima našeg glumišta. Koliko god da smo verovali da će to biti dobar film, niko nije mogao da pretpostavi da će biti vakav rezultat - kaže Miloš.

Miloš, koji je kako smo ranije spomenuli mnogo scena odigrao sa Nebojšom kojem je ovo poslednji snimljen film, kaže da je nakon Glogovčeve smrti naša glumačka scena izgubila jednog od najboljih.

Miloš je svoje najbolje scene u "Južnom vetru" snimio sa Glogovcem, Foto: Aleksandar Letic/Promo

- Jako emotivno pitanje za mene... I ja se trudim gde god da ga pominjem. Imao sam tu sreću, zadovoljstvo i čast da sa njim provedem petnaest snimajućih dana. I da, u međuvremenu, postanemo mogu da kažem prijatelji. Neverovatno je to iskustvo... On je kao čovek veliki. Ljudska veličina, a tek onda glumačka veličina, što svi znamo. Imao je neverovatne uloge, neverovatna ostvarenja, i mislim da je naša kinematografija i naše glumište oštećeno za nove uloge koje je mogao da odigra. Ali, definitivno, mi kao narod smo oštećeni za jednog tako dobrog i velikog čoveka - priča Petrović.

Scena iz filma "Južni vetar", Foto: Aleksandar Letic/Promo

Osim velikog uspeha sa filmom "Južni vetar" Miloš je imao priliku da igra i u seriji koja je posle dužeg vremena prikovala gledaoce za male ekrane - "Senke nad Balkanom", delo Dragana Bjeloglića.

Iako se ovih dana snima nastavak serije, Petroviću je krivo što je njegov lik Stavre kojeg je tumačio ubijen, ali sa druge strane i sam glumac tvrdi da je njegov lik i trebalo tako da završi.

- Bjela je nama mlađima nešto kao stariji burazer. Manje-više je kontakt sa Milošem Avramovićem, rediteljem "Južnog vetra" ostvaren na "Senkama" zato što je Miloš dolazio par puta na set i pomagao je oko snimanja tako da priča za "Južni vetar" sa mnom kreće od "Senki". Definitivno dobro iskustvo! Sad su počeli drugu sezonu da snimaju. Nažalost, ubiše me. (smeh) Da budem deo takve ekipe bilo je veliko zadovoljstvo i mnogo mi je žao što me je ubio, ali moj lik je zaslužio da bude ubijen - iskren je Miloš.

Kompletan razgovor pogledajte u našem snimku na početku teksta!

(Marko Pantić, m.pantic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA