"Neću da zarađujem novac na krvi zemlje i naroda!" Miki Manojlović otkrio zašto ne snima filmove čija je tematika rat '90-ih

- O tome se i dalje rade vrlo ostrašćeni filmovi u kojima se unapred zna pozitivac i negativac, kao uostalom i u partizanskim filmovima. Zbog takvih stereotipa odbijao sam i holivudske produkcije - kaže Manojlović

  • 3
Predrag Miki Manojlović, Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Slavni srpski glumac Predrag Miki Manojlović (68) sa Emirom Kusturicom snimio je četiri filma, a sada kaže da će nastaviti da radi sa njim jer smatra da poznati reditelj još uvek nije snimio "onaj film".

- Snimao sam i snimaću s Kusturicom zato što smatram da je on u procesu, te mislim da taj proces još traje i siguran sam da još nije snimio "onaj film". To nije ni ''Doli Bel'', to nije ni ''Otac na službenom putu'', to nije ni ''Underground'', ni ''Crna mačka beli mačor''. Zato što on ima inteligenciju, ima predispoziciju, obrazovanje, ima dar, a sve ovo o čemu pričamo nešto je sasvim drugo - objasnio je Manojlović koji ostaje pri tome da ne snima filmove kojima je tematika rat devedesetih.

Emir Kusturica, Foto: Nikola Tomić

Kako kaže, neće da igra lošeg tipa.

- Da, i ima više razloga. Prvi je da ne mogu biti kreativan ili zarađivati novac na krvi jedne bivše zemlje i svih naroda čiji se osjećam deo - od Slovenije, preko Hrvatske pa do Makedonije. Drugo, o tome se i dalje rade vrlo ostrašćeni filmovi u kojima se unapred zna pozitivac i negativac, kao uostalom i u partizanskim filmovima. Zbog takvih stereotipa odbijao sam i holivudske produkcije. Nisam želeo da igram nekakvog balkanoida, lošeg tipa, jer kao da samo takvi dolaze s ovih prostora - iskren je Manojlović.

Miki Manojlović (68) boravio je u Zagrebu povodom prikazivanja filma reditelja Bobe Jelčića "Sam samcat", na Zagreb Film Festivalu.

VIDEO: Emir Kusturica o knjizi Kristine Kockar: Tržište trpi sve, dobra knjiga Matije Bećkovića će preživeti sve te leptire

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    10. decembar 2018 | 11:30

    Bravo Miki. Svaka cast.

  • Dragan

    10. decembar 2018 | 11:37

    Bravo za Mikija. Veliki glumac i covek. Ali ima li ijedan rat pozitivce i negativce? ...nema...ima samo negativce

  • Boban Novakovic

    10. decembar 2018 | 15:07

    Miki je fenomenalan glumac, njegove su uloge upečatljive i karakterne. Što se mene tice, svoj vrhunac je dostigao u seriji " Na terapiji ", u kojoj je zaista na neverovatan način dočarao lik sredovečnog psihijatra koji se zaljubljuje u mladu pacijentkinju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA