≫ 

Obožavali ste ga u "Boljem životu", važio je za velikog šmekera, a danas je napunio 72 godine i otkrio tužan razlog zbog kog se zauvek povukao iz glume (FOTO)

Aljoša Vučković bio je zgodni doktor Ivo u seriji "Bolji život", a na njegovu pojavu je malo koja žena ostajala imuna

  • 20

Glumac Aljoša Vučković, kojeg svi najviše pamtimo po čuvenoj ulozi doktora Iva u neprevaziđenoj seriji "Bolji život", iako je ostvario bogatu karijeru sa više od 70 uloga, danas, 17. decembra, napunio je 72 godine i otkrio zbog čega je prestao da glumi.

Glumac već dugo nije prisutan na glumačkoj sceni i potpuno se povukao iz javnog života. Glavni razlog povlačenja je teška bolest sa kojom se bori već izvesno vreme.

Aljoša je bio na lečenju u jednoj od beogradskih bolnica, odakle je pušten na kućni oporavak. Najveća podrška su mu supruga Edita i njihove dve ćerke, Leana i Sara.

Aljoša Vučković/ Printskrin: Youtube/TV Kopernikus

- Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila - izjavio je Vučković.

Budući da se serija "Bolji život" često, po ko zna koji put, reprizira u zemljama bivše Jugoslavije u kojima je i dan danas omiljena, a da se trenutno prikazuje u Bosni i Hercegovini, glumac je prokomentarisao njenu večnu popularnost.

- Eh, možemo se mi danas pitati šta je fenomen ili važnost "Boljeg života" ili filma "Kazablanka"... A odgovor je ono nešto što se ne vidi, zapravo ne primeti. Iza tih kultnih projekata stoje dobar rad, duša i profesionalnost. Najveći problem je u tome što se ljudi još porede. Kad se nešto uradi prvi put, ostavlja super utisak, a ako pokušate nešto tako ponovo da uradite, stiče se drugačiji utisak i onda se pronalaze razlozi zašto je ono prvi put bilo bolje, imalo kvalitetniju ideju i zašto ovo drugo isto tako nije dobro - zaključio je Aljoša.

Aljoša Vučković kao doktor Ivo u "Boljem životu"/ Printskrin: Youtube

Glumac teško izgovara kako danas fenomeni više i ne postoje, i to je njegovo mišljenje.

- Kad podvučem crtu od perioda nastanka "Boljeg života" do danas, shvatim da sve stoji u mestu, sve stagnira. Šta da vam kažem, osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo obiti sećanja. Retke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcioniše po principu: "Hajmo probati da bude bolje", i to bolje traje dva minuta, pa stane - rekao je glumac i završio rečima da više nema snage da priča.

Aljoša danas izgleda ovako:

Aljoša Vučković danas ima 72 godine/ Foto: ATA Images

VIDEO Bilo je više para: Dara Džokić otvoreno o filmskoj industriji u Srbiji

(Telegraf.rs/Izvor: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    17. decembar 2018 | 17:05

    Jel moguce da je ovo isti covek? U soku sam,gledam ovu sliku,nikakve slicnosti cak u licu ne vidim.

  • BASA

    17. decembar 2018 | 17:23

    Aljosa uvek ste bili jaki , izdrzljivi ! Pogurajte i sada !

  • Jagodinka Simonović

    17. decembar 2018 | 17:37

    Da se sada snima Bolji život mislim da bi mu Lidija Vukićević igrala unuku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA