≫ 

Srbin, a večiti Albanac: Evo kako Miloš Timotijević objašnjava to što ga uvek biraju za ulogu opasnog tipa

- Producenti i reditelji odlučuju, ne ja. Možda zbog jake četvrtaste vilice, ko zna - našalio se Miloš

  • 1

Miloša Timotijevića publika sada gleda u trenutno najpopularnijem filmskom ostvarenju "Južni vetar", a on kaže da ništa manje ne očekuje ni od serije "Besa" u kojoj takođe igra inspektora.

Miloš je sada objasnio zbog čega ga reditelji konstantno vide kao predstavnika reda i zakona, te koliko mu je teško palo da posle uloge u filmu "Stršljen" ponovo progovori albanski.

- Ne znam zbog čega me u poslednje vreme angažuju za ulogu policajca. Producenti i reditelji odlučuju, ne ja. Možda zbog jake četvrtaste vilice, ko zna - sa osmehom je na početku priče rekao Miloš, a onda je dodao da je bilo pravo uživanje spremati ulogu u srpsko-albanskoj seriji "Besa", te da mu nije bio problem da ponovo igra Albanca.

- Mislio sam da će mi biti teže. Ipak su od "Stršljena" prošle 22 godine. Trebalo je podsetiti se albanskog jezika. Snimali smo pet-šest meseci, a ja sam imao malo više od mesec dana da tekst dobro uvežbam kako bih zvučao što uverljivije - objašnjava Timotijević i ističe da, iako imaju sličan milje u kom se radnja odvija, ne bi poredio ova dva ostvarenja.

Miloš Timotijević (skroz levo) u filmu "Južni vetar", Foto: Aleksandar Letic/Promo

Miloševa partnerka u razotkrivanju ubistava i hvatanju narko-bosa Dardana Beriše bila mu je glumica Hana Selimović, koja igra inspektorku Divnu.

- Sjajno smo sarađivali. Inspektorski par je česta pojava, kako u serijama, tako i u filmovima. Dok gradim bilo koji lik, normalno je da često asocijativno skupljam razne stvari iz različitih ostvarenja. Prolazili su mi kroz glavu i "Ronin", "Taksista"... Ono što smo i Hana i ja shvatili je da smo definitivno najviše sličnosti imali s Molderom i Skali jer su u sličnom odnosu kao i mi - kaže Miloš.

Miloš Timotijević, Foto: ATA Images

Na pitanje da li mu više leže uloge loših momaka, Timotijević kaže da mu to nije važno, već da lik gradi kako mu je dato.

- Petrit je usamljenik koji ne pripada nikome. Da li je loš ili ne, to je na publici da proceni, ja ga igram kakav on jeste. Pitali su me i kako će seriju primiti na Kosovu ili u Albaniji, ali mene te političke konotacije ne zanimaju. Igram svoj lik najbolje što mogu, pa ako na kraju serija ispadne kvalitetna, gledaće je i voleće je svuda - ističe glumac.

VIDEO: Šta za čitanje preporučuju mladi glumci?

VIDEO: Potresno: Žika Todorović zaplakao na konferenciji filma "Južni vetar" posle pitanja o Nebojši Glogovcu

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA