≫ 

Doktor Darka Lazića: Njegov oporavak zavisi samo od njega, mi smo ovde postigli neverovatan uspeh

- Darku je prošlog vikenda isteklo zvanično rešenje od fonda i on je tada zvanično otpušten kući. Kada bi ostao u banji, Darko bi morao lično da plaća, a pitanje je da li on i njegova porodica to žele - kaže dr Miloš Poleksić za Telegraf

  • 59

Dr Miloš Poleksić/ Foto: Dragana Jankovic

Darko Lazić, koji je 23. oktobra teško povređen u saobraćajnoj nesreći, izašao je iz banje Selters u Mladenovcu 5. januara i novogodišnje i božićne praznike proveo sa porodicom u rodnom Brestaču. 

Pevač je u banju bio prebačen 29. novembra, a nakon rehabilitacije njegovo zdravstveno stanje i fizičke sposobnosti bili su daleko bolji. Kako je Darko i dalje sa roditeljima u Brestaču i nije poznato da li će se vraćati u banju i tamo nastaviti lečenje, tim povodom pozvali doktora Miloša Poleksića, koji ga je lečio u banji.

- Njemu je prošlog vikenda isteklo zvanično rešenje od fonda i on je tada zvanično otpušten kući. Kada bi ostao u banji, Darko bi morao lično da plaća, a pitanje je da li on i njegova porodica to žele ili ne žele, da li žele novu ustanovu ili će kod kuće dovoditi nekog terapeuta. Ne znam njegovo razmišljanje u tom smeru. On je obavio tu rehabilitaciju za koju je dobio rešenje i sada je odluka na njemu. Ne znam u kakvoj je on situaciji, to uopšte neće biti jeftina rehabilitacija, posebno što uz njega mora biti pratilac. Možda on traži neko bolje, jeftinije rešenje - kaže Darkov doktor.

Darko Lazić/ Foto: Marko Jovanović

Na pitanje kakvo je Darkovo trenutno zdravstveno stanje, doktor Poleksić kaže da je tim u banji postigao neverovatan uspeh kada je u pitanju pevačev oporavak.

- Počeo je da pomera prste na nozi, u odnosu na početak rehabilitacije. On je možda pre dve nedelje, ja sam bio ushićen, počeo da pomera prste i stopalo, tako da situacija ide na bolje. On hoda uz nekog ko ide uz njega, čisto radi sigurnosti. Za 36 dana postigli smo ogroman uspeh da je nepokretan pacijent prohodao, ojačao muskulaturu, da je povećao obim pokreta u obe noge, zaista sjajna stvar. Niko nije pohvalio taj tim Seltersa, koji je za samo 36 dana uspeo to da obavi i učini toliko veliki pomak. Muskulatura i sve ostalo se jako teško vraća, to su meseci, godine, a mi smo za 36 dana uspeli da prohoda, da ga stabilizujemo, da zaceli rane koje je imao. Mi smo za svaku pohvalu, ali to je izostalo u javnosti - smatra Poleksić.

Darko Lazić Foto: Instagram/new_me911

- On sad ima zlatni period od godinu, dve dana. To je period za koji će nešto uradili ili neće. Njegov oporavak zavisi individualno od njega, od uslova, tretmana, od svega. Sada mu je zlatni period da nastavi da vežba, da se bori za sebe, da se što bolje rehabilituje. Ne bi trebalo da pravi sad neku veliku pauzu, već da obavi te konsultativne preglede za bubrege i kuk, da se poveća oslonac na tu nogu. Treba da nastavi žestoko da vežbama i jako dobro bi se oporavio. Ja mogu da pričam u slučaju moje ustanove, ne mogu da pričam o uslovima vežbanja i brzini oporavka ako on bude u drugoj ustanovi. Ako se bude vratio kod nas, mi ćemo dati sve od sebe, kao i za sve naše druge pacijente. Daćemo maksimum i posvetićemo se da se što bolje i brže rehabilituje, jer je za njega sada zlatni period. Gde god da nastavi sa rehabilitacijom, zaista mu savetujem da se što pre vrati vežbama, da se što bolje oporavi da bi rezultat na kraju bio maksimalan - poručuje Darkov doktor za Telegraf.

Doktor kaže i da se nije čuo sa Darkom od njegovog izlaska iz banje, kao i da se Lazić još nije precizno izjasnio oko toga da li će se vraćati u banju i nastaviti lečenje, ili ne.

VIDEO: Darko Lazić ustao iz kolica i stao na noge

(D. Janković/B.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    12. januar 2019 | 22:42

    Auuuuuuu, da li je moguce da i dalje pominjete ovu osobu koja nije vredna tolike paznje... BOG mu je sve dao, a on nije znao da ceni ni jedan mali deo toga... A vi doktori, bravooooooo....samo kada bi se prema svakom pacijentu tako cimali i davali svoj max, bilo bi super...nego vi znate da ako njemu bude dobro, idete svi po novinama, vestima, itd...pa se zato i cimate

  • Marko

    12. januar 2019 | 22:37

    Bolje se tako trudite oko male dece a ne oko pijanih,bahatih narkomana,pa se jos i hvalite na sva usta. Mozda vam otpeva neku svadbu za dz.

  • Deki

    12. januar 2019 | 22:30

    Kakva bre pohvala...kada se budte zauzeli tako za svakog pacijenta onda moze pohvala a ovako to je ko je pa se nadate nekim parama a on nema za banju o svom trosku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA