≫ 

Preminula Dina, supruga legendarnog Zorana Radmilovića: Njihova ljubavna priča jedna je od najlepših koje ste čuli

Poznata glumica preminula je u 76. godini u Beogradu

  • 4
Dina Rutić Radmilović, Foto: Printskrin

Dina Rutić Radmilović, supruga legendarnog srpskog i jugoslovenskog glumca Zorana Radmilovića, preminula je u 77. godini života u Beogradu.

Čak 34 godine posle njegove smrti, Dina Rutić Radmilović pridružila mu se u večnoj kući. Dina i Zoran bili su svetli primer velike, bezrezervne ljubavi, kakve možda više ne postoje, premda bismo silno voleli da i dalje budemo svedoci istih.

Dina je rođena 1942. godine u Dobrom Selu, a roditelji su joj bili glumački par Joža i Ivka Rutić. Dina je u filmu debitovala još kao studentkinja, kada je imala 21 godinu, u to ostvarenju "Prometeju s otoka Viševice" (1964.), gde je igrala glavnu ulogu.

Zoran Radmilović Printskrin iz filma: Majstori, majstori!

Iako je predstavljena kao najzapaženija mlada glumica, Dina je svojevremeno rekla da nije bila očarana glumom kao profesijom.

- Na filmu i televiziji sam zaista samo privremeno! To nije moja profesija. Studiram književnost, za sada uspešno, pa i uprkos tome što sam katkad angažovana na filmu ili na malom ekranu, najviše me privlači svet knjiga - rekla je svojevremeno Dina.

U TV drami "Provod" Mome Kapora igrala je zajedno sa svojim budućim suprugom Zoranom Radmilovićem. Dina je hvalila Zorana i naglasila da bi volela da radi sa njim, a Radmilović je svojevremno za nju izjavio da će ona biti njegova žena.

Dina i Zoran, Foto: Privatna arhiva

Na kraju je i bilo tako. Dina je raskinula veridbu i udala se za Zorana Radmilovića, s kojim je imala ćerku Anu, koja se rodila 1974. godine, a koja je preminula pre 2 godine.

Nakon smrti Zorana Radmilovića 1985. godine, Dina se gotovo povukla iz javnosti.

Jedna od retkih privatnih fotografija Dine Radmilović, Foto: Facebook/Ana Radmilovic

Dina Rutić u ostvarenju "Nizvodno od sunca":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA