Trpela je nepodnošljive bolove, ali se do kraja borila kao lav: Usnija Redžepova bi danas proslavila 73. rođendan, a nedavne reči njenog brata su pretužne

- Svakodnevno se mučim s bolovima i teško dišem - rekla je svojevremeno Usnija Redžepova tokom borbe sa rakom pluća

  • 1

Na današnji dan, davne 1946. godine, rodila se jedna od najpoznatijih pevačica sa prostora bivše Jugoslavije Usnija Redžepova koja bi, da je živa, napunila 73 godine.

Imala je više nego uspešnu karijeru koja je trajala preko 40 godina, tokom koje je objavila 9 albuma. Njene najpoznatije pesme jesu "Živote moj", "Kazuj krčmo džerimo", "Šta hoćeš", "Ja sa juga, ti sa severa", "Oko Niša kiša" i mnoge druge. Usnija je ostala upamćena kao čuvena Koštana, lik iz romana Bore Stankovića koji je dugo igrala na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Usnija je preminula od raka pluća 1. oktobra 2015. godine. Tokom borbe sa teškom bolešću trpela je jake bolove, ali se nije predavala i imala je jaku želju ozdravi.

Usnija Redžepova, Printskrin: Youtube/dmsattv

- Ne puštajte me, ostanite sa mnom. Umirem! Gotova sam! Borim se koliko mogu, hoću da ozdravim. Svakodnevno se mučim s bolovima i teško dišem. Stanje mi se mnogo pogoršalo. Ležim u krevetu, jedva uspevam da sedim. Pokušala sam da ustanem kako bih prošetala, ali ne mogu se osloniti na noge. Dosta sam smršala, kao da nisam ja, ljudi me čak i ne prepoznaju. Pijem samo vodu, nemam snage ni da jedem - rekla je svojevremeno Usnija za Kurir.

Usnija kao Koštana, Printskrin: YouTube/gorangojevic

Rešet, brat Usnije Režepove, u jednom od najskorijih pojavljivanja istakao je da mu nedostaje sestra, a na pomen njegovog imena skoro uvek zaplače.

- Bila je tiha, nije bilo nikakvih problema. Ćale moj je rekao da sva deca treba nju da uzmu za primer. Kakva je u školi, kakav je đak, da ne pravi kod kuće probleme... Ja sam imao još dva starija brata i od sestre Usnije i od mene - izjavio je Rešet u julu 2018. godine za "Premijeru".

Kada je pokazivao na grobna mesta braće, njihovih žena, pa i sestre Usnije u jednoj emisiji, sa velikom tugom je samo rekao - "Ostao sam samo ja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA