Željko Joksimović objavio spot za novu pesmu "Možda je to ljubav"! (VIDEO)

Muziku za pesmu je uradio Željko, a tekst je stigao od čuvenog Fahrudina Pecikoze

  • 4

Pevač Željko Joksimović, objavio je novi singl "Možda je to ljubav" koji će premijerno da izvede na koncertima u zagrebačkoj Areni 15.2. i 16.2.

Balada je snimljena u jednom "tejku" za samo 24h, u dahu i sa sinhronizacijom benda, gudača i Željkovog glasa kakva odavno nije viđena.

- Ponosan sam na to što smo uradili pesmu svi odjednom, što se kaže "na tri, četiri sad". Kao što se nekada radilo. Sve na traku. Analogno. Samo smo dosnimili gudače. I evo je, pesma je stigla. Za Dan zaljubljenih. Za Ljubav - kaže Joksimović.

Pesme u kojima se muzika i vokal snimi odjednom su jako retke. Još od 70-ih godina prošlog veka, a pogotovo od 90-ih kada su kompjuteri "ušli" u muzička studija, pesme se prave tako što se snima instrument po instrument, ili se u nekim slučajevima čak i programira muzika, uz korišćenje odgovarajućih softvera.

Željko Joksimović, Foto: NN Media

Nakon toga se radi muzička matrica i peva vokal. Detalji se usavršavaju danima, pa i nedeljama, dok se ne postigne željeni rezultat.

Zato je i pesma "Možda je to ljubav" presedan, jer sublimira emocije instrumentalista i pevača. Muziku za pesmu je uradio Željko, a tekst je stigao od čuvenog Fahrudina Pecikoze.

- Pecikoza mi je nedavno poslao tekst pesme u telefonskoj poruci, baš kao što je svojevremeno uradio za "Miljacku". U dahu sam pročitao stihove. Zanimljivo mi je bilo što je na prvo čitanje tekst bio jednostavan, a u isto vreme životan i dubok - prepričava Željko detalje o tome kako je nastala ova pesma.

Željko Joksimović, Foto: NN Media

Melodija je "stigla" u neobičnom trenutku, u naletu inspiracije.

- Dok sam putovao prema aerodromu, sedeo sam na pramcu broda i iskomponovao melodiju. Pesma je balada po strukturi, a takvu pesmu nisam snimao još od "Leđa o leđa" - kaže Joksimović.

Željko Joksimović, Foto: NN Media

Bend se brzo okupio par dana kasnije u "Minacordu", gde nastaje Željkova muzička magija.

- Zaista se retko dešava da snimimo sve tako lako, brzo i uigrano. Par dana kasnije napravili smo i spot, svi smo uživali dok smo stvarali ovu numeru, i verujem da će se dopasti mojoj publici - rekao je pevač.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA