≫ 

Estrada se u neverici oprašta od Šabana Šaulića: "Otišao je moj brat, moja mladost, moje sve..." (FOTO)

Šaban Šaulić poginuo je rano jutros u saobraćajnoj nesreći, a ova tužna vest šokirala je domaću estradu

  • 3

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je rano jutros u saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u Nemačkoj. Od legendarnog imena koji nas je tragično napustio u 68. godini u neverici se opraštaju Šabanove kolege, prijatelji i saradnici.

- Jao, majko mila! O, bože! Šta je ovo? Šta se to desilo? Izvinite, ne mogu da pričam. Šokirana sam - rekla je Mira Škorić.

- Molim? Nemojte da se šalite sa mnom. Zašto mi to radite? Ko je, bre, umro? Kako? Neee! Kažite da to nije istina. Kako ću mom Đaniju to da kazem? On je sad u avionu, ništa ne zna. Šaban mu je bio kao otac. Kako će on to podneti - izjavila je Đanijeva supruga Slađa kroz plač.

- Juče sam se izljubio s njim - izustio je Dragan Kojić Keba, zaplakao i prekinuo vezu.

Dragan Kojić Keba/ Foto: Nikola Tomić

- Šta da kažem? Prva komšinica je uletela kod nas i rekla nam, a onda sam se čula sa Vladom Perovićem i potvrdio mi je. Ne mogu da verujem, mozak mi je proključao. Ode naše božanstvo, ode naše estradno carstvo. Sada je sve završeno! Neka mu je laka crna zemlja. Mučenik je toliko radio, tolike kilometre prešao, spavao je s mikrofonom. Niko ga nije mrzeo, niko nema za njega i njegovu porodicu da kaže jednu ružnu rec. Svi smo počinjali s njim, za sve nas je bio Bog - izjavila je Nada Topčagić.

Nada Topčagić/ Foto: A. Nalbantjan

- Ode moja lutka. Ne mogu da dođem sebi. Popila sam lekove, ne pomažu. Hasan me zvao i rekao: "Otišao moj brat, ode naša zenica oka". Noćas nisam mogla da spavam, imala sam neki predosećaj, koji me nikada nije izdao. Jutros sam ispratila sina Jovana na Zlatibor i rekla mu: "Polako da voziš", a to nikad ne govorim. Joj, kako ćemo sad bez Šabana, bez našeg brata? -potresena je bila Zlata Petrović.

Zlata Petrović/ Foto: Nikola Tomić

- Baš sam u šoku. Ova godina je jeziva. Futa mi je saopštio. Gotivila sam Šabana, bili smo dobri. Šta da kažem, strašno - rekla je Marina Tucaković.

- U šoku sam. Juče smo se sreli na aerodromu, pričali smo sat vremena, smejali smo se. Strašno, ja sam još u šoku - izjavila je Dara Bubamara.

- Otišao je moj brat, moja mladost, moje sve. Sve se nadam da ovo nije tačno, nije prvi put da ga sahranjuju... Zašto se ovo desilo? Tresem se, ne mogu da se smirim - rekla je Goca Božinovska.

Goca Božinovska/ Foto: A. Nalbantjan

- Mnogo mi je žao. Šaban je bio zaista poseban i vredan svakog poštovanja. Potresen sam gubitkom, iskreno saučešće porodici - izjavio je Željko Samardžić.

- Ovom prilikom bih izrazila duboko saučešće porodici Šaulić. Ovo su izuzetno teški trenuci i svi imamo potrebu i želju da pružimo reči i dela koja donose utehu, ne samo porodici Šaulić, već i samima sebi, jer ovo šokira, stvara tugu, nemir. Izgubili smo kralja narodne muzike i potpuno je besmisleno da ja sad ovde govorim i nabrajam koliko je dubok trag ostavio za sobom, kada svi vrlo dobro znamo. Njegove pesme i glas će živeti još dugo, dugo.Njegovoj porodici želim da smognu snage i hrabrosti da prebrode ove najteže trenutke - izjavila je Snežana Đurišić za "Kurir".

Snežana Đurišić/ Foto: Marko Jovanović

- Užasno sam potresena. Moja porodica i njegova su oduvek imale prijateljski odnos. Između ostalog, rasla sam uz njegovu muziku, čak sam ove godine za doček bila na njegovom nastupu u Beogradu. Odlično znam sta je gubitak jer sam pre dve godine izgubila oca Mikija, koji je obožavao Šabana - izjavila je Jelena Jevremović.

VIDEO: Neutešna Seka Aleksić bila u avionu sa Šabanom nekoliko sati pre tragedije:

Šaban Šaulić/ Foto: ATA Images

Evo i objava na društvenim mrežama kojima su se Šabanove kolege oprostile od velikog pevača, prijatelja i saradnika:

Printskrin: Instagram/seka_aleksic
Printskrin: Instagram/official.djani

Pevač Radiša Trajković, poznatiji kao Đani, od Šabana se oprostio na Instagramu gde je objavio zajedničku fotografiju uz sledeću poruku: "Otišao moj ćale. Laka ti zemlja".

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Otišao moj ćale. Laka ti zemlja.Објава коју дели Djani (@djanimusic) дана

- Zauvek ću pamtiti komentare i savete, kao i "Zdravo, sine" kada se vidimo u prolazu. Počivajte u miru - napisala je Sandra Rešić, ćerka pokojnog Nina Rešića.

Printskrin: Instagram/sandra_resic
Printskrin: Instagram/zorana_stefanov
Printskrin: Instagram/olja_bajramii

- Jao, Bože, je l' moguće???? Ma dajjjjjj!!!!!! Legendo, ne mogu da shvatim da se ovo stvarno desilo!!!! Uzoru, kralju, doktore muzike, evo i tebi je put došao glave!!! Prokleti umor i sve što dovodi do ovakvih katastrofa!!! Šta sam otpevao samo sinoć tvojih pesama!!! Pevaću ih do kraja života, jer si bio i ostaješ car! Hvala za sve savete, za druženja kada je za to bilo prilike.... bila je čast poznavati te! Bićeš zauvek u našim srcima! Večna ti slava i hvala za sve! - napisao je Slobodan Vasić.

- Evo nas, kralju... Ovo je kad si došao kod mene u restoran da se družimo.... Ovde se smejemo, a ti sad ovako? Ja ću te pamtiti takvog... Ne želim više da pišem i da dužim previše, jer sam previše tužan i jednostavno ne mogu da shvatim ovo! Teško se navići! Nedostajaćeš! Pevaćemo uvek tvoje hitove! Volimo te! Idem da pustim jednu tvoju i da plačem! - dodao je.

Printskrin: Instagram/slobodanvasic_official

- Počivaj u miru, Legendo - napisao je Slobodan Batjarević Cobe.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SLOBODAN BATJAREVIC (@cobeto_jedinipravi) on

- Bio si najveći. Imao sam čast provoditi sa tobom vreme i slušajući tvoje priče uz pesmu. Neka te anđeli čuvaju. Saučešće porodici Šaulić - napisao je Dragi Domić.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Dragi Domic (@dragidomicofficial) on

- Svaka riječ je suvišna. Prerano si nas napustio, legendo... - napisao je Mile Kitić.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mile Kitic (@milekiticofficial) on

- Neizmerno sam tužan... Zašto tako? Bio si jedan od mojih pevačkih uzora... Uz tvoje pesme sam učio ovaj naš zanat, rastao, veselio se i plakao... Sada plačem... Nije trebalo da bude ovako... Bog neka ti dušu prosti, a tvoj andjeoski glas će ostati za večnost, da novim generacijama pokazuje toplinu i moć, snagu i blagost... Večna ti slava!!! - oprostio se od pevača Nikola Rokvić.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic) on

"Ostali smo bez velikana narodne muzike, talentovanog i društvenog čoveka koji je obeležio vreme u kome živimo", složili su se Bilja Krstić, Bora Dugić i Petar-Peca Popović povodom vesti o smrti pevača Šabana Šaulića.

Hroničar pop kulture Peca Popović naglasio je da je Šaulić prošao "toplog zeca" u javnosti tokom svoje karijere.

"Prešao je put od potcenjenog pevača do "Kralja narodne muzike". Bilo je tu mnogo vere u sebe i taj autentični glas koji je obeležio istoriju naše narodne muzike. Šaulić je jedan od pevača koji će zauvek ostati u srcima poštovalaca narodne muzike. Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja", kazao je Popović.

"Da je samo otpevao "Dođi da ostarimo zajedno" imao bi vrhunsku karijeru", rekao je Popović.

Bilja Krstića; Foto: Tanjug/Saša Petrović

Naš maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanijue ljude koje je u svom životu upoznao.

"Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača i to vreme ne može da izbiše", kazao je Dugić.

Pevačica i muzička urednica na Radio Begradu Bilja Krstić kaže da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu.

"U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima... Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike", rekla je Krstić.

VIDEO: Poslednji nastup Šabana pre teške saobraćajne nesreće:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    17. februar 2019 | 16:29

    Majstore,kao tvoj kolega,mnogo para sam zaradio pevajući tvoje pesme.Uz Tozovca smatrao sam te najvećim.Mnogo sam tužan,suze naviru same.Laka ti crna zemlja kralju i neka te anđeli čuvaju.Ostaćeš uvek u našim srcima.Iskreno saučešće porodici Šabana Šaulića.

  • Gaga

    17. februar 2019 | 21:29

    Tuga,bio si i ostaces najbplji,neka ti je laka zemlja.saucesce porodici.

  • Gordana

    18. februar 2019 | 00:14

    Nešto o Šabanu,što mu dugujem:pre oko 35 godina,sa odeljenja Za lečenje alkoholizma,jedan mladi pacijent mu je uputio pismo kao svom uzoru u karijeri .Kroz nekoliko dana stigao mu je odgovor-pismo na nekoliko strana,puno podrške i u skladu sa terapijskim stavovima.Od tada Šabana smatram dobrim čovekom.Neka mu je slava i pokoj duši.Porodici duboko saučešće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA