≫ 

Komšije u Šabanovom rodnom Šapcu u šoku zbog tragedije, a reči Šabanovog prijatelja iz detinjstva slamaju srca (FOTO)

U naselju u Šapcu poznatom kao „Mala“ živi još nekoliko njegovih rođaka, ali je Šaban retko dolazio od smrti najbližih, majke i ujaka

  • 1
Šaban Šaulić Foto: A. Nalbantjan

U Ulici Avde Karabegovića u Šapcu, gde se nalazi rodna kuća Šabana Šaulića, meštani su u neverici zbog pogibije legendarnog pevača. Šaban je u rodni kraj retko dolazio nakon smrti svoje majke, a njegove komšije ne žele da veruju da je vest o pogibiji njihovog Šabana istinita.

Šabačka "Mala" Printskrin: google.maps

- Zar da ode najbolji? Možda nije dobro preneto, pa i ranije su javljali da je umro, te ovo, te ono.. Daj Bože da je i sad tako.. - nada se žena dok pokazuje kuću koju je Šaulić uredio za pokojnu majku na mestu gde je bila stara u kojoj je rođen.

U naselju u Šapcu poznatom kao "Mala" živi još nekoliko njegovih rođaka, ali je Šaban retko dolazio od smrti najbližih, majke i ujaka, prenosi Informer.

Kolege, prijatelji i porodica žale za tragično nastradalim pevačem Foto: Telegraf

Jedan od njegovih dobrih drugova iz detinjstva Juso Dervišević - Lule, vlasnik sportske kladionice udaljene stotinak metara, potresen je vešću o smrti prijatelja.

- Odrasli smo zajedno, igrali fudbal, družili se, posećivali kafane. Tada su u "Mali" radile tri čuvene kafane "Kod Lile", "Kod Ribice" i "Kod Ikaša" koju je držao moj otac i gde smo često dočekivali zore. Nije imao ni petnaest godina kada je znao uzeti mikrofon i zapevati, a tad se već videlo da će postati veliki pevač - kaže Dervišević za Informer.

- Kasnije se odselio, ali smo ostali u kontaktu i viđali se kad god je dolazio u posetu majci, pa i posle, kada je umrla. Grdio sam ga što ne navraća češće. Mnogo smo lepih trenutaka proveli zajedno u detinjstvu, a i kasnije, kad smo se zamomčili. Znali smo po dva dana da ne izađemo iz kafane. Bio je dobar čovek i prijatelj. Ljudi sa kojima sam proveo mladost odlaze iznenada jedan po jedan – tužan je Lule.

Stravični prizori sa mesta nesreće Printskrin: Westfalen-blatt.de

Podsećamo, Šaban Šaulić je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj na putu Bifild-Butersloh. Prema pisanju nemačkih medija, pretpostavlja se da je pijani vozač (34) svojim automobilom udario u vozilo u kojem se nalazio Šaulić.

Veruje se da je pijani vozač (34) upravljao autom bez vozačke dozvole. On je lakše povređen, dok su saputnici Šabana Šaulića pretrpeli teže telesne povrede. Hitna pomoć je sa lica mesta odmah transportovala povređenog pevača u bolnicu, ali je on i pored njihove velike borbe, preminuo.

Šaban Šaulić rodio se 6. septembra u Šapcu 1951. godine. Profesionalno je počeo da se bavi muzikom 1969. godine, a u svojoj bogatoj karijeri objavio je 33 diskografska albuma.

VIDEO: Poslednji nastup Šabana pre teške saobraćajne nesreće:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miljana

    17. februar 2019 | 21:27

    legende ne umiru. Ostaju za uvek u nasim secanjima! Puno snage za najblize da podnesu veliku bol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA