≫ 

Poslednji Šabanov snimak koji će vam pocepati srce: Kralj je otpevao "Žal", pao u sevdah, udario se pesnicom po srcu, a onda je otišao u legendu (VIDEO)

Snimak je nastao samo nekoliko sati pre tragedije u kojoj je nastradao kralj narodne muzike

  • 7

Šaban Šaulić, legenda narodne muzike, poginuo je juče nakon stravične saobraćajne nesreće u Nemačkoj. Šaban je bio na nastupu u Bilefeldu, a samo par sati nakon toga ubio ga je pijani Nemac bez dozvole koji je divljao za volanom.

Pored Šaulića, u kolima su bili i njegov kum Slobodan Boban Stojadinović, kao i muzičar Mirsad Kerić, koji je kasnije takođe preminuo od zadobijenih povreda.

Foto: ATA Images

Društvene mreže su tokom jučerašnjeg dana "eksplodirale". Najpre niko nije mogao da veruje da je Šaban stvarno poginuo, ali kada je ta vest potvrđena, usledile su poruke od kojih se slamaju i najtvrđa srca.

Foto: Marko Jovanović

Od Šabana su se opraštale kolege, ali veličina jedne legende ogleda se zapravo u tome koliko je "običnih ljudi" uputilo poslednju poruku "kralju narodne muzike".

Baš jedna od takvih jeste i poruka koju je ostavila Jasmina Haliliović. Ona je na Fejsbuku okačila snimak Šabana Šaulića koji u klubu u kojem je poslednji put nastupio peva pesmu "Žal". Jasmina je i napisala rečenice koje će vas naterati da zaplačete.

"Svet je ostao bez kralja narodne muzike. Doživela sam ga zadnji put. Nadam se da mu je dobro tamo gde je sad.. Nikad neću zaboraviti koji osećaj mi je dao tu noć, sa njegovim prelepim pesmama.

"Odlaziš, odlaziš, rušiš mi sve. U srcu mom je bolna praznina.."

Svi mi na nebu imamo nekoga za koga se molimo, nekoga za kim večno plače naše srce i jeca duša. Nedostajanje bol i tuga ostaju zauvek u nama kao i naša ljubav za njih, koja traje i nikada neće umreti. Ona živi u nama do zadnjeg otkucaja srca. Voljeni nikad ne umiru"

Printsrkin: Facebook

Status koji je podelila Jasmina samo je jedan od miliona sličnih. Tuga za Šabanom je neopisiva, ali jedina uteha u svemu jeste da će njegove pesme ostati večno. Koliko je Šaban veliki dokazuje i intervju koji je dao davne 1981. godine, a te njegove reči imaju toliko dodirnih tačaka i sa današnjim vremenom. Taj intervju možete da pogledate OVDE.

VIDEO: Poslednji nastup Šabana pre teške saobraćajne nesreće

VIDEO: Karleuša samo gledala u pod, bez komentara na tragičnu vest o Šabanu

VIDEO: Tea Tairović u suzama se oprostila od Šabana: Obeležili ste mi karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    18. februar 2019 | 08:28

    Takva legenda se više ne rađa. Bio je Kralj narodne muzike i niko ga zamislite ne može. Večna mu slava nek počiva u miru. Saučešće porodici.

  • Tugaaa

    18. februar 2019 | 08:07

    Boze dragi,pa ovo je pretuzno!Pocivaj u miru!

  • x

    18. februar 2019 | 07:45

    Šabane odlaziš, odlaziš rušiš nam sve. Teško će biti bez tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA