≫ 

"Kao da je negde jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla..." Kum Šabana Šaulića koji se nalazio sa njim u automobilu prepričao kobne minute

Krenuli, bio je malo nervozan i tu mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Pazite, tri minuta, nisam mogao sa verujem - ispričao je Boban Stojadinović

  • 6

Nekrunisani kralj narodne muzike, Šaban Šaulić, nastradao je u nedelju u 6.50 časova u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj na auto-putu A u blizini Bilefelda. U automobilu se nalazio i pevačev kum Slobodan Boban Stojadinović, koji je tokom nesreće sedeo u automobilu marke "seat" neposredno iza Šabana Šaulića.

Kum nastradalog pevača je iz bolničke postelje ispričao šta se događalo u tim kobnim minutima.

- Sedeo sam iza njega i bio je vezan. Iskreno se plašim da je to od siline udarca, da je povredio arteriju koju je operisao. Spekuliše se da je imao srčani udar, ne znam ni ja, ne sećam se od udarca. Bio sam u nesvesti. Svakog su odvezli u posebnu bolnicu kad su nas izneli - ispričao je Šabanov kum, jedini svedok nesreće.

Kum Šabana Šaulića Boban Stojadinović (levo na slici), Mirsad Kerić i Šaban Šaulić/ Printskrin: Instagram

- Do pola četiri smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da pošto imamo avion rano ujutru legnemo u hotelu i da ga budim u 6.15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat vremena sam spavao i u 6.15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman, te mi lupa na vrata. I pitam ga: "Pa, zašto žuriš?" A on mi kaže: "Pa hajde, molim te, brzo, zašto kasniš? Žurimo!" Malo mi čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada pre nije tako. Imali smo još tri sata do poletanja aviona njegovog. Brzo sam se obukao, spustio dole, ušli smo u auto. Krenuli, bio je malo nervozan i tu mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Pazite, tri minuta, nisam mogao sa verujem. Sav je bio čudan! - rekao je Stojadinović.

- Sve vreme dok je pevao gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negde jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovde dobiju penziju, a umru ovde. I ništa ne prožive - priseća se Stojadinović.

Nesreća u kojoj je nastradao Šaban Šaulić/ Printskrin: Westfalen-blatt.de

Na automobilu "seat" su bila loša svetla i Šaban je to primetio, a Mirsad mu je, kako kaže Stojadinović, odgovorio: "Nešto nam ne radi lampa, pukla, sada ću da vozim pod dugim svetlima".

- Nismo pet reči progovorili i onda bam! Neki radovi na putu su bili, te se sve iz tri trake sužavalo u jednu. Naletelo je drugo vozilo na nas od pozadi, a Mirsad koji je vozio je kočio. Sedeo sam pozadi, a ispred mene je sedeo Šaban. Iza Mirsada je bio njegov instrument sintisajzer, a kažu da je od njega dobio težak udarac u glavu. Od silne, kompletan gepek nam je nabio skroz napred - kaže Stojadinović.

Kako je ispričao, nekoliko puta je padao u nesvest i budio se. Dok su ih izvlačili iz smrskanog automobila gledao je kako doktori pokušavaju da ožive Mirsada.

- Pitao sam gde je Šaban i video da ga nema. U tom trenutku sam se onesvestio. Onda su me izneli, video sam da je došao veliki broj ekipa Hitne pomoći. Probudio sam se i pitao doktore da li Šaban i Mirsad idu sa mnom, rekli su mi da ih voze u drugu bolnicu - kaže Stojadinović.

Šaban Šaulić nastradao je u 68. godini/ Foto: ATA Images

Šabanova supruga Goca ga je neprekidno zvala na mobilni telefon.

- Zvala je 50 puta, moj i Šabanov telefon je zvonio sve vreme. Javio sam se i pita me gde si, što tako pričaš. Kažem joj da sam malo povređen, a da Šaban nije pored mene, i onda je nastao haos - kaže Stojadinović.

Šabanov kum nije životno ugrožen, ali je pretrpeo višestruke teške povrede.

- Imam polomljenih 6 rebara i pršljen vratni mi je pukao i oštetio arteriju. Lumbalni deo mi je pukao, ne mogu da se pomerim iz kreveta. Zubi su mi svi pukli, sav sam ugruvan i ubijen. Ne mogu da se pomerim - ispričao je Slobodan Boban Stojadinović.

VIDEO: Poslednji Šabanov snimak koji će vam pocepati srce

VIDEO: Kralj je otpevao "Žal", pao u sevdah, udario se pesnicom po srcu, a onda je otišao u legendu

VIDEO: Zavoleo je Srbiju zbog Šabana, ovo je njegov poslednji pozdrav legendi

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.

    18. februar 2019 | 10:28

    Tuga !!! Saučešće porodicama !

  • milica

    18. februar 2019 | 11:54

    Boze, spasi tog mladog muzicara.Dovoljna je jedna tragedija.NEKA JE BOG U POMOCI MIRSADU.

  • Cica S

    18. februar 2019 | 10:53

    Veoma tuzan kraj jednoga kralja, narodne muzike .Dok ce on biti medju andjelima, slusace se njegove pesme...zivece...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA