≫ 

Šabanu na sahrani neće biti sveštenik: Svi detalji poslednjeg ispraćaja kralja narodne muzike

- Nikada nije ušao ni u jedan verski objekat. Organizovana religija za njega je bila strana. Bio je čovek koji nije, baš nikada, gledao ko je koje vere, religije... Važno mu je bilo samo kakav je čovek - objasnio je izvor za naš portal Telegraf.rs

Šaban Šaulić poginuo je oko 6:45 časova ujutru, 17. februara, na putu  Bifild-Buterslohu teškoj saobraćajnoj nesreći. Ubio ga je pijani Nemac bez dozvole koji je divljao za volanom.

Kako saznajemo, Šaban Šaulić će najverovatnije biti sahranjen u nedelju, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Iako je Šaban rođen u muslimanskoj porodici, u tom duhu, neće biti sahranjen po tim običajima, ali i ni po jednim drugim. Kako saznajemo, biće obavljena građanska sahrana, bez ijednog sveštenog lica.

Šaban je rođen u muslimanskoj porodici, vaspitavan je u tom duhu, ali neće biti tako sahranjen. Šaban je odrastao u SFRJ i uprkos porodici nikada nije bio verski definisan. Po muslimanskim obredima nije ni ulazio u veru, da oko toga ne detaljišemo, zna se o čemu je reč - kaže naš izvor blizak porodici Šaulić.

Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

- Obaviće se građanska sahrana, a sveštenika neće biti, jer on lično nije pripadao nijednoj veri. Šaban je poštovao svaku veru, ali nijednu nije ispovedao. Nikada nije ušao ni u jedan verski objekat. Organizovana religija za njega je bila strana. Bio je čovek koji nije, baš nikada, gledao ko je koje vere, religije... Važno mu je bilo samo kakav je čovek - objasnio je izvor za naš portal.

Kako saznajemo, komemoracija će najverovatnije biti održana u petak, pre sahrane.

VIDEO: Ove reči Šabana Šaulića o važnim stvarima u životu jače su nego sve otpevane pesme

VIDEO: Poslednji nastup Šabana pre teške saobraćajne nesreće

(Ivana Cicović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba

    18. februar 2019 | 15:47

    To se kaze ljudina!! Voleo je ljude,a za to nisu potrebne ni crkve ni dzamije! Neko misli da ce oprat grehe ,time sto se moli i klanja,a zlo radi,e bogami nece.kad si castan,i na brdu se pomoli bogu,to je ok.kako kazu ,,nemoj pa se neboj,,

  • Danijela

    18. februar 2019 | 17:33

    da si pazljivo citao IVANE, znao bi da se slavila slava Gordane Saulic, Sveti Jovan. U ovom momentu to nije ni bitno. Postenije je, kao sto je GOSPODIN SABAN radio, tj. nije se folirao da je vernik, nego ovi novokomponovani pravoslavni vernici, koji slave slavu u kafani. Ljudi, imajte bar malo postovanja, otisao je pevac koji se vise roditi nece. Mnogi pevaci dobro pevaju njegove pesme, ali Saban je bio jedan. Pocivaj u miru gospodine Sabane.

  • Ja

    18. februar 2019 | 14:26

    Kralju. Nevažno je koje si vere bio. Takvi ljudi su biser bez obzira na veroispovest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA