≫ 

Oglasila se doktorka koja je bila na čelu tima koji je pokušao da spase Šabana, objavljeno i tačno vreme Šaulićeve smrti

Kada je reč o medicinskoj pomoći pruženoj Šauliću, doktorka koja je vodila tim je, rekla da je Šaulić sam izasao iz kola, bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom. Međutim, shvatili su da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo

  • 34
udes saban saulic

Printskrin: Westfalen-blatt.de, Foto: ATA Images

Institucije u Bilefeldu od pogibije Šabana Šaulića i Mirsada Kerića u stalnom su kontaktu sa Generalnim konzulatom Srbije koji je o svemu informisan.

Predstavnicima konzulata i porodicama razgovori su omogućeni sa nadležnima u policiji, te sa glavnim doktorom koja je vodila tim uključen u spasavanje nasih državljana. Takođe, imaju kontakt i sa državnim tužiocem, te predstavnicima pokrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogobije Šulića, potvrdila da je auto u kom se nalazio Šaban usporio zbog situacije na putu, te da je drugi automobil direktno naleteo na njih, tako da su udarili u bankinu.

Nemac koji je izazvao udes uhapšen je i krivično se goni po službenoj dužnosti.

Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

Kada je reč o medicinskoj pomoći pruženoj Šauliću, doktorka koja je vodila tim je, rekla da je Šaulić sam izasao iz kola, bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom. Međutim, shvatili su da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo.

Radi pripreme za transport lekari su mu, prema nemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli u helikopter, posle nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta.

Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procene doktora na licu mesta da je on bio najteže povređen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika prebačena su u druge dve bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mestu nesreće.

Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Nemačkoj, koja ukljucuje prevoz helikopterom i čitav tim lekara.

Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a posle reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.

U nedelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Lekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mesto, gde je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o celokupnom protokolu spasa dala svoje mimljenje policiji.

VIDEO: Miša Mijatović: Šaban je bio nenadmašan u pevanju, ali pre svega bio je čovek

VIDEO: Šabanov brat u suzama: Sanjao sam ga pred nesreću, bio je centar moga sveta

VIDEO: Ove reči Šabana Šaulića o važnim stvarima u životu jače su nego sve otpevane pesme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    19. februar 2019 | 16:26

    Ne razumem zasto mu je trebalo toliko da radi! Ako mu je zdravlje vec poljuljano, nije mu trebao toliki rad. Da li je to bila njegova zelja ili je trpeo pritisak porodice, tesko je reci. Ali isto sam zgranuta da se u ovom teskom momentu prica o testamentu, ko je ovu pricu izbacio u prvi plan? A njegov vanbracni sin, zar on ne postoji, zar on nista nema od oca? Sve ovo baca senku na iskrenost i tugu porodice!

  • kiza

    19. februar 2019 | 16:04

    ubio ga pojas, na nesrecu aorte se cepaju po duzini, nije to crevo pa da ga krpis kako ljudi zamisljaju, mi u srbiji imamo par hirurga koji mogu da saniraju trbusnu aortu, dok i ti majstori ne pobegnu eto bas u taj nemacki grad, jer nama ne trebaju.

  • 😢

    19. februar 2019 | 17:46

    Pricao je u jednoj emisiji da mu je aorta slaba tacka. Ako je pukla tu zaista nema pomoci. Pokoj dusi i njemu i Mirsadu. Porodicama saucesce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA