≫ 

Šaban, jedini i pravi kralj boema zauvek: Volim onaj kockasti čaršav, u kafani sam maltene rođen (VIDEO)

- Fudbal sam sanjao noćima, sanjao sam kakve akcije da napravim. U klubu sam uvek bio najbži, najlucidniji, to je se tada cenilo - govorio je Šaban

  • 3

Otišao je kralj. Kralj narodne muzike, kralj kafane, kralj boema. Narodni melos pretrpeo je udarac čije će se posledice, na veliku žalost, tek osetiti.

Ipak, u ovom teksu nema jeftine patetike i više neće biti nepotrebnog razbacivanja epitetima koji bi mogli da opišu Šabana Šaulića.

Prošle godine u Beogradu, u Skladarliji održana je izložba od "A do Šabana". Tom prilikom Šaban je govorio koliko voli kafanu, fudbal, ah taj fudbal, a prikazana je i retka fotografija na kojoj je sa majkom Ildom.

Šaban Šaulić (1951-2019) Foto: ATA Images

- Ja sam ceo život kafanski čovek. Znaju moji prijatelji i kolege da volim onaj kockasti čaršav. To sam ja, ma kakvi... Tu sam maltene i rođen. Ja kao klinac, momčić sam bio po kafana šabačkim, sa drugarima i uvek su bili takvi čaršavi i uvek me podseti na mladost. Evocira uspomenu na mladost i nešto što sam uvek voleo - rekao je Šaban tada okružen uspomenama iz svoje bogate karijere. U videu na početku karijere pogledajte fotografije i memorabilije koje su obeležile Šabanov život i poslušajte sa koliko je ljubavi govorio.

(D. Ivanović/M. Pantić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😢

    19. februar 2019 | 22:26

    Sve je ovo premalo za kraj, samo o tome nikom ne pričaj.😢

  • Gadafi

    19. februar 2019 | 22:22

    Hej voze ga helikopterom do bolnice i to u najbolju moguće opremljenu. Mislim hvala im za to sto su ucinili za naseg kralja narodne muzike, ali zar nije malo to cudno. Pa i sam njihov covek je za medije je rekao da je sve misterija oko njegove smrti. Razumem ja da mu je puko aortni zalistak jer i sam ja sam operisao isto to, ali da ga uspavaju pa to je van svake pameti. Pa nije pas pm lepa. Kod nas se pacijent uspavljuje tek kad mu se radi operacije. Jos oni nisu ni mogli da znaju na putu kad su ga videli da je operisao aortne zaliske. Poznato je i to da je sredstvo za uspavljivanje koje koriste lekari zbog operacija stetno po zdravlje čoveka. To sam ja iskusio posle nekoliko puta koliko su me uspavljivali zbog operacija više sam nervozniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA