≫ 

Otkriven identitet pijanog vozača! Turčin Alsin (35) ubio Šabana Šaulića i Mirsada Kerića (FOTO)

Vozač se vodi kao uhapšen, ali nije u zatvoru, već se zbog zadobijenih povreda nalazi u bolnici i pod stalnom je prismotrom policije

  • 82
Šaban Šaulić i Mirsad Kerić izgubili su život/ Foto ilustracija: Telegraf/Facebook/mirsad.keric.33/Westfalen-blatt.de

Turčin Alsin Levent (35) je vozač koji je 17. februara izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Nemačkoj u kojoj su poginuli Šaban Šaulić (67) i njegov dugogodišnji prijatelj i muzičar Mirsad Kerić (43), a povređen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, saznaju "Novosti".

Vozač se vodi kao uhapšen, ali nije u zatvoru, već se nalazi u bolnici zbog zadobijenih povreda, u kojoj je pod stalnom prismotrom policije, otkriva izvor koji poseduje zvanične informacije iz policije. Navodno, bio je i pod dejstvom alkohola.

Generalni konzulat Republike Srbije u Dizeldorfu nema zvanične informacije da se postupak obdukcije pokreće zbog konkretnih sumnji u uzrok smrti tragično preminulog pevača Šabana Šaulića.

- Nama je rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak - kaže za "Novosti" generalni konzul u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić.

- Njegovo mišljenje je bilo da treba da se uradi obdukcija i onda su sve ustanove sa policijom dalje usmerene ka tome. Doktori su nas obavestili da su oni u obavezi da predaju telo Pogrebnom institutu, gde će se taj postupak obaviti. Mi još nemamo izveštaj tužioca, dobićemo ga - objasnila je Branislava Perin Jarić.

Pijani vozač Alsin Levent (35)/ Printskrin: Facebook

Ona naglašava da nije uobičajeno da dođe do takvih poseta u obdukcionom postupku, ali da je tužilac izašao u susret, da je ispoštovano sve što je obećao, kao i da je porodica veoma zahvalna zbog takvog odnosa.

Prema nalogu državnog tužioca posmrtni ostaci su iz bolnice u utorak ujutro prebačeni u Pogrebni institut, gde će u četvrtak biti obavljena obdukcija.

- Obudkciju će obaviti tim iz Minstera, kako je naložio tužilac - objašnjava Perin Jarić.

- Uobičajeno taj postupak traje oko tri sata, a onda sledi prikupljanje dokumentacije za dalji transport posmrtnih ostataka u Srbiju, koje obavlja Generalni konzulat sa nemačkim institucijama. Kada dobijemo tzv. pasoš za umrlog i ostale potrebne papire, onda se zajedno sa porodicom odlučuje kada će telo biti dopremljeno u zemlju.

Može se očekivati da će i taj deo procedure biti gotov u četvrtak, jer je potrebno nekoliko sati da se sakupi dokumentacija.

Nesreća u kojoj su izgubili život Šaban Šaulić i Mirsad Kerić dogodila se na autoputu u Nemačkoj na putu do aerodroma/ Printskrin: Westfalen-blatt.de

Šabanovo telo bi trebalo da posle sutrašnje obdukcije, avionom Vlade Republike Srbije bude prebačeno u Beograd, odakle će ga preuzeti nadležne službe i transportovati u kapelu na Novom groblju. Sahrana kralja narodne muzike Šabana Šaulića biće najverovatnije u ponedeljak.

U utorak, 19. februara, oko 15 časova Sanela i Mihajlo Šaulić identifikovali su očevo telo. Više o tome OVDE.

Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Nemačkoj, oko 6:50 časova ujutru, 17. februara.

Bahati vozač koji je 17. februara oko 6:45 časova ujutru izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao pevač Šaban Šaulić, jurio je 180 na sat. Upravljao je bez dozvole, a njegova silovita vožnja potpuno je uništila "seat" u kom se nalazio pevač.

Šabanov muzičar i vozač Mirsad Kerić preminuo je u bolnici dan nakon nesreće.

Nastradali su Šaban Šaulić i muzičar Mirsad Kerić koji je upravljao automobilom u kojem se nalazio pevač/ Foto: Instagram/mirsadkeric75

Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Od siline udarca, "seat" je izbačen sa kolovoza i okrenut u suprotan smer od onog u kom se kretao. Prtljažnik je potpuno uguran na zadnje sedište automobila, a stakla na prozorima su potpuno razbijena zbog čega je srče bilo svuda po putu.

Turčin koji je izazvao udes nakon kojeg su preminuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić odgovaraće za dvostruko ubistvo.

Porodica će Šabanu ispuniti želju da bude sahranjen sa predmetom bez kojeg nije mogao nijedan dan, a više o tome pročitajte OVDE

VIDEO: Potresni oproštaj Šabanovog prijatelja: "Za mnom ostaju putevi dugi, u jedno srce tuga i radost je stala"

VIDEO: Meštani prikupljaju potpise da ulica u kojoj je rođen Šaban Šaulić nosi njegovo ime

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odeš

    19. februar 2019 | 21:31

    U Nemačku Nemaca gotovo i nema preplavili Turci i Kurdi..

  • ....

    19. februar 2019 | 21:32

    Kako kaze Bora Corba umorni Turcin izazvo sudar

  • Dragan

    19. februar 2019 | 21:24

    Pijani Svaba, pijani Nemac, pijani Svaba, kad ono Turcin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA