≫ 

"Kao da se gasio, iz nepoznatih razloga... Bio je tužan, predosetio je smrt..." Potresna ispovest Šabanove unuke Ele

- Kad su babi rekli istinuona nije mogla sebi da dođe prvo od šoka, a onda se savijala i vrištala - priča Ela

  • 9

Unuka rođene sestre Šabana Šaulića, Sarajke, sa suzama u očima i velikim bolom progovorila o poslednjem susretu sa svojim dedom Šabanom Šaulićem, kao i poslednjem njegovom nastupu na kojem je bila pre samo dve nedelje.

- Jednostavno ne mogu da poverujem... Ja sam bila u Beču na njegovom nastupu pre samo dve nedelje. Još uvej je živ svaki dodir i svaka slika, i svaki njegov osmeh, i svaka reč... Ja sam sigurna da je on predosetio svoju smrt. Ja to znam. Videla sam mu to tada u očima" - priča dvadesetogodišnja Ela, Šabanova unuka.

Ela sa Šabanom, Foto: Printskrin/Instagram/ela_sakic

- Sada znam da se taj Beč, u koji sam otišla jer sam imala raspust od škole, nije desio slučajno... ja sam morala da odem tamo, da bih ga videla još jednom, tada zadnji put. Ne mogu da zaboravim kad je počeo nastup koliko je sa bine gledao samo u mene i mog brata, sa nekom tugom i setom u očima. Čudan je bio u toj meri, da sam se, sećam se, u trenutku zabrinula. Pre nastupa smo se onako lepo ispričali, i sećam se kaže mi - Mršo moja, mršo, tako me je zvao - a, jel ti stoji škola na mestu? Reko na mestu je, kako mora. Kaže on - pa dobro, šta da radiš. Ajde dođi ovamo da se slikamo ti i ja, neću ovde pred masom, onda imam onaj moj glupi kez, veštački. I tu sam se nasmejala. Uvek je znao da me nasmeje, i toliko smo se izgrlili, baš ono - kao da je zadnje.  I žurio je tada se vrati sa tog nastupa kući. Sećam se, rekao je "samo da što pre odem da vidim moje" - prisetila se Ela poslednjeg razgovora sa Šabanom.

- Tako je bilo i sada na poslednjem nastupu. Sanela se čula pet dana pre nesreće sa njim i vodili su jedan jako dugačak razgovor. I ona je sama rekla da je i njoj to bilo jako čudno. Kao da se gasio, iz nepoznatih razloga. Bio je nekako tužan, i kao da se tim razgovorom tada i od nje pozdravio. Bio je to oproštaj. Znao je... predosetio je. Jednostavno - svi smo ubeđeni da je on nekako svoju smrt predosetio. Kada je sa Sanelom poslednji put razgovarao, rekao joj je "Ma žurim da se vratim, samo želim da se vratim svojoj kući, da budem sa mojom porodicom" - priča Ela, drhtavim glasom, uspevajući nekako da zadrži suze, a sećanja joj samo naviru.

Da je Šaban predosetio da će nešto da mu se desi nisu ustanovile samo ona i Sanela.

Šabanov mural u Šapcu, Foto: Printskrin/Instagram/ela_sakic

- Taj momenat me proganja, to kako se ponašao poslednje dve nedelje života. To nas sve proganja. Moja baba je bila za Božić kod njega, i kaže boleo ga je stomak mnogo, išao je svaki čas u wc. Samo je tako ležao i gledao u nju, i njoj je non stop samo ta slika u glavi. Samo je tako gledao u nju, i baba ga je pitala "je l' ti treba što god", on je rekao - "ne, ne treba mi ništa, ja sam dobro". I to je bilo poslednje što ona zna, kad su se videli za Božić i za slavu - ispričala je Ela plačnim glasom.

- Mi nismo išli tamo u kuću. Moja baba je sa njima. Ona inače čuva Sanelinu i Batinu ćerku Unu. Kad se dogodila nesreća, babi prvo nisu smeli da kažu uopšte da ga više nema. Rekli su joj za nesreću, jer je počelo da izlazi po portalima, i krenula je vest jako brzo da se širi, ali kad je umro u bolnici, od babe su to prvo krili. Onda se proširila vest da je otišao, i kad je to došlo do babe, bukvalno samo što se nije onesvestila. Sanela joj je rekla onda - ma nije bre ništa tetka, lažu! Nije istina. Živ je tata. Polako, šta ti je. Morala je to da joj kaže, a i ona je bila van sebe. Plašili su se da će da je strefi srce i hteli su da je nekako pripreme, tako da su joj prvo dali tablete, i to baš veliku dozu. Ja sam već znala. Kad su mi rekli, bacila sam se na pod i toliko sam vrištala i zapomagala. Baba je rekla "lažete me da je živ", i kad su joj napokon rekli istinu ona nije mogla sebi da dođe prvo od šoka, a onda se savijala i vrištala...Ma strašno je... Svi su na tabletama...i Ilda i Sanela i Goca, i babe, i svi... - neutešna je Ela.

VIDEO: Karirani stolnjak, fotografija sa majkom i veliki snovi o driblinzima: Šaban nikad nije preboleo fudbalski teren

VIDEO: Prvo pojavljivanje Bate Mirkovića posle pogibije Šabana: Sa Tumbakovićem došao u porodičnu kuću Šaulića

VIDEO: Ove reči Šabana Šaulića o važnim stvarima u životu jače su nego sve otpevane pesme

(Telegraf.rs/Esspreso)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    20. februar 2019 | 18:37

    A niko da se zapita, zašto je morao da radi i u stare dane, da li su ga najbliži terali na to? Sada kao svi u bolu i suzama a mogli su da mu ne daju da radi više, iskreno Šaban je izgledao kao jako skroman čovek koji je uvek bio zadovoljan sa onim što ima.

  • Linz

    20. februar 2019 | 17:49

    Pred nastup u Becu je bio nervozan i cudan, da mu nisu pretili oni klosari koji su ga u Becu pokusali ubit, treba ito sve preispitat, tad im nije uspelo al sad se desi ovako na auto putu, od 3 trake da idiot udari u njihovo auto, jos pod gasom i bez dokumenata, nje njegovo auto, ovaj slucaj je za istragu itekako, turcin mi vise lici na ove Isilovce, iz face mu sija idiotizam, mnoge njih bi ja vratio odakle su i dosli, nikad od njih civilizacije, uvijek tjeraju neku svoju kulturu od pracovjeka.

  • lemi

    20. februar 2019 | 21:04

    covece, neki tup osecaj, ne mogu da opisem, nesto kao tuga, cini mi se da je bilo normalno : saban peva, saban prica u medijima, saban ovo, saban ono, nama koiji volimo dobru pesmu bio je deo svakodnevnice, Valjda smo ga zato i postovali, a njegove pesme volecemo dok smo zivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA