Šešelj: Srbijo, da li ćeš se odreći junaka zbog vašarskog zabavljača?

Vojislav Šešelj oglasio se na Tviteru povodom peticije da ulica u centralnom delu Šapca dobije naziv po Šabanu Šauliću

Vojislav Seselj, Saban Saulic Foto: Marko Jovanović

Nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić u petak, 22. februara, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a na večni počinak ispratilo ga je oko 5.000 ljudi.

Dan nakon što je Šaban ispraćen uz jedan od svojih najvećih hitova "Ne plači, dušo", na društvenoj mreži se oglasio Vojislav Šešelj povodom inicijative koja je pokrenuta od strane građana Šapca - da ulica u centralnom delu Šapca dobije naziv po legendarnom pevaču.

- "Politika" jutros izveštava da je već 1.500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića. O, Srbijo, da li ćeš se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao i "glas slavuja"? - napisao je Šešelj na Tviteru.

Objava Vojislava Šešelja na Tviteru/ Printskrin: Twitter/predsednikSRS

VIDEO: Moj otac nije danas otišao: Potresan govor Šabanovog sina Mihajla

VIDEO: Povorka tuge za kraljem narodne muzike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    23. februar 2019 | 11:15

    Gospodin Seselj je u pravu, a jos strasnije je sto su telo pokojnika dovezli vladinim avionom u kakvoj je misiji bio gospodin Saulic u ime drzave Srbije pa tako da se ponasa. Jeste zaboravili momke koji su bili vozaci ,a nastradali isto u saobracajnu nesrecu pa njihove porodice nisu imali pare da ih dopreme otuda toliko o tome svi treba malo da razmislimo.

  • CH

    23. februar 2019 | 14:15

    Lepo je pevao za ljude koji slusaju ovaj vid muzike..Da nije placao porez drzavama gde je ziveo u Jugslaviji i Srbiji i to stoji.Imao milione € a siromasna zemlja Srbija salje avio po njega?Kako smo dosli do ovakvih paradoksa to je pitanje?Pogledajte malo oko sebe pa vidite svu tu estradu da ne kazem elitu kako zivi.Milioni € ,skupi auti a niko ne placa porez drzavi.KAKO I DOKLE?

  • Sibin

    23. februar 2019 | 10:47

    Po meni je Seselj u pravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA