Ostavio je komentar posle Šabanove smrti sastavljen od njegovih pesama: "Čoveče, teraš suze na oči"

U moru poslednjih pozdrava upućenih legendi narodne muzike, jedan na našem portalu se posebno izdvojio

  • 11
Šaban Šaulić preminuo je u 68. godini/ Foto: ATA Images

Poslednji ispraćaj kralja narodne muzike, Šabana Šaulića (67), okupio je hiljade ljudi na Novom groblju u Beogradu, gde je legendarni pevač u petak, 22. februara, sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Novo groblje bilo je malo da primi sve one koji su došli da se zauvek oproste od svog idola, omiljenog pevača, prijatelja, brata... Porodica Šaulić bila je neutešna, a njihov voljeni Šaban ispraćen je uz pesmu "Ne plači, dušo", koju je 1984. godine posvetio supruzi Gordani.

Šaban je, kako mnogi komentarišu, ujedinio Balkan tog tužnog dana. Društvene mreže bile su preplavljene komentarima, poslednjim pozdravima, izrazima tuge... A jedan komentar koji je ostavljen na našem portalu Telegraf.rs, a koji je posvećen legendarnom pevaču od nekoga ko se predstavio pod imenom "Dušan", izdvojio se u mnoštvu drugih i mnogima stegao srce i naterao suze na oči.

Evo i kompletnog komentara:

Poslednji pozdrav za Šabana, ostavljen na našem portalu/ Printskrin: Telegraf.rs

Za sve one koji iole poznaju Šabanovu karijeru, jasno je da se u komentaru prepliću njegovi najveći hitovi: "Dva galeba bela", "Srno moja malena", "Dođi da ostarimo zajedno", "Noćas mi se s tobom spava", "Kako si, majko, kako si, oče", "Bojana", "Hvala ti za ljubav", "Poznao bih te međ' hiljadu žena", "Šadrvani", "Kraljice moga srca", "Kralj boema", "Najlepša ženo vremena svih", "Pruži ruku pomirenja", "S namerom dođoh u veliki grad", "Uvenuće narcis beli", "Cveta", "Mihajlo", "Na rastanku", "Golubica", "Dajte mi utjehu", "Bila mi je k'0 gitara", a to su samo neki od legendarnih pesama koje je Šaban Šaulić ostavio za sobom.

Šaban Šaulić (1051-2019) Foto: A. Nalbantjan

Podsetimo, Šaban Šaulić nastradao je u saobraćajnoj nesreći 17. februara u Nemačkoj. Sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

VIDEO: Moj otac nije danas otišao: Potresan govor Šabanovog sina Mihajla

VIDEO: Kralj narodne muzike ispraćen na večni počinak, supruga Goca ljubi kovčeg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan Mrvić

    23. februar 2019 | 20:20

    Hvala vam draga redakcijo portala Telegraf što ste mi izdvojili komentar kao najbolji. Isto tako bih se zahvalio i čitaocima portala... Nisam se nadao ovome jer nisam ni ovo napisao da bih se izdvojio kao da sam ja najbolji. Ovo sam napisao upravo zato što je on bio pevač mog detinjatva i hvala mu na tome. Uz njegove pesme sam doživeo i radost i sreću.. Bolničke dane sam kao mali provodio uz njegove pesme kao i pesme Saše Matića, ali za ovo drugo i nije bitno jer je on živ. Ovakav talenat se više neće roditi niti će ga ko zameniti. Ostala nam je još njegova najlepsa ćerka Ilda da nas podseca na njenog oca koji je napravio od nje talenat. Ostavio je veliki trag u svetu folk muzike i njegove pesme će se slušati i dalje barem kod mene. Nisam imao nameru da stavim prezime, ali posto ste mi vi izdvojili komentar kao najbolji red je da stavim svoje puno ime i prezime. Hvala vam još jednom! Pozdrav.

  • Dixi

    23. februar 2019 | 16:13

    SVAKA CAST DUSANE !

  • 🐤

    23. februar 2019 | 16:34

    Sta reci a ne zaplakati,svaka cast Dusane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA