≫ 

"Bez političkog skandala to ne bi bilo moguće": Evo zašto je deo rusko-srpskog filma o Kosovu sniman van Srbije (VIDEO)

Film "Balkanska međa" biće premijerno prikazan 19. marta u Sava centru

  • 7

Srpska premijera filma "Balkanska međa" reditelja Andreja Volgina, u kojem pored ruskih glumaca glavne uloge tumače i neki od naših najpoznatijih glumaca, biće održana sutra, 19. marta, u Sava centru.

U filmu pored Miloša Bikovića i Miodraga Radonjića igraju i Milena Radulović, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović, dok se Emir Kusturica pojavljuje kao specijalni gost, a tumači lik taksiste. Uoči premijere održana je konferencija za medije, a mi smo porazgovarali sa delom sjajne ekipe, kao i sa samim rediteljem.

Miloš Biković/ Foto: A. Nalbantjan

- Garanciju za kvalitet projekta sam pronašao ne samo u kvalitetu saradnika, reditelja i glumačke ekipe, nego i u tome što je za međunarodni uspeh ovog filma garantovala i distributerska kuća koja je naš partner u Rusiji i međunarodni distributer Amadeus iz Londona - rekao je Miloš Biković.

Miloš Biković/ Foto: A. Nalbantjan

- Jako sam srećna što su mene izabrali da tumačim ulogu Jasne, jer je to prva velika dramska uloga. Mene je to zaista promenilo i kao čoveka i kao glumicu, i formiralo me je za neke buduće stvari. Jasna je medicinska sestra koja odlazi na Kosovo da pomogne ljudima i ona je jedna jako hrabra i odgovorna žena, neko ko u najtežim trenucim ai užasima rata oseća potrebu da pomogne drugima. Ne misli na sebe, već misli na decu, na povređene, misli na slabe. Jako sam srećna što su mene videli kao osobu koja može da odigra jedan takav lik koji je i složen i, nekako, nadčovek. Velika je čast što upravo ja tumačim taj lik. Snimanje je bilo jako uzbudljivo. Tako raskošno snimanje nikad nisam videla, a kamoli učestvovala i nadam se da će se nastaviti u takvom smeru, jer je ovo nezaboravno iskustvo - podelila je radost Milena Radulović.

Milena Radulović i Miloš Biković/ Foto: A. Nalbantjan

- Sedamdeset posto filma je snimljeno u Srbiji, a drugi deo na jugu Rusije. Bez političkog skandala ne bi bilo moguće da se taj deo snimi u Srbiji, jer kad bi krenule konole vojne tehnike iz Rusije u Srbiju, tu bi bilo materijal za nekoliko dokumentarnih filmova - na šaljiv način objasnio je reditelj Andrej Volgin.

- Ja jesam bio jako mali i slabo se sećam tih događaja i tada me nisu dirali, ali moje roditelje i te kako jesu i, kada su čuli da ću ja da režiram film i ovu temu, jako su mi se zahvaljivali zbog toga - objasnio je Andrej.

Reditelj filma Andrej Volgin/ Foto: A. Nalbantjan

- U početku je trebalo da bude priča o koloni vojske koja se povlačila. Međutim, kada sam gledao dokumentarne filmove sa kadrovima o tom povlačenju, nekoliko dana sam se oporavljao i bio sam pod velikim utiskom, zato što je to tragedija kojoj nema ravne i to nikada niko ne treba da doživi - zaključio je Volgin.

Ekipa filma "Balkanska međa"/ Foto: A. Nalbantjan

(I.C. - D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cole

    18. mart 2019 | 21:29

    Ma Bikovic je bre glumcina!svaka cast mladi covece!

  • trifa

    18. mart 2019 | 21:54

    milose samo naperd srecno

  • sava

    18. mart 2019 | 20:53

    bikovic, glumac sa dve tri sporedne uloge u Srbiji , i stižu dolari anonimus. Otišao u Rusiju, poterala ga sreća i sad glumi ludilo ovde ...Dečko, moraces jos mnooooogo glavnih uloga da snimiš u svojoj zemlji da bi prišao približno kod njih bar 100 legenda srpskog glumišta . Potrajace to bar 20 godina ako budeš imao sreće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA