≫ 

Reditelj "Južnog vetra" o glumcu i producentu "Korena": Taj bandit je mislio da može da krade od ekipe, ali ne može!

- Mislio je da će da se izvuče sa parama koje je ukrao, a koje su bile namenjene filmu, ali neće! Mislio je da može da krade od saradnika i ekipe, ali ne može - kaže Avramović

  • 6

Miloš Avramović, reditelj "Južnog vetra", potvrdio je da je glumac i producent serije "Koreni" Goran Šušljik prisvojio deo novca koji je Filmski centar Srbije (FCS) izdvojio za snimanje pomenutog filma koji je najgledaniji na ovim prostorima od momenta puštanja u bioskope!

Miloš je uz sliku vesti da je Šušljik opljačkao državu za 8 miliona objavio da niko ne može da krade od saradnika, te da je Šušljik "bandit".

- Istine radi, ovaj bandit je ostavio "Južni vetar" da se snimi sa 17 od 30 miliona dinara koliko smo ukupno dobili od FCS-a, ubeđen da se film neće snimiti i da se otarasio projekta koji nije bio sposoban da realizuje. Ali ima prijatelja, braće i sestara koji su skočili, radili, krvarili sa nama, neki bez honorara, dan i noć. Snimili smo bombu, i pobedili! - počeo je Miloš.

Miloš Avramović (levo) sa ekipom filma, Foto: Promo

- Mislio je da će da se izvuče sa parama koje je ukrao, a koje su bile namenjene filmu, ali neće! Mislio je da može da krade od saradnika i ekipe, ali ne može! Mi nikome jedan je*eni dinar ne dugujemo! Mi naše saradnike doživljavamo kao porodicu! Volimo ih, i poštujemo! I zbog toga će svako da skoči za nas, danju i noću, i ako je takva situacija, da radi i bez honorara! A za ovog klošara neće da rade ni za pare! Hvala svima koji su krvarili sa nama! Istina je čudo! Idemo dalje, jako! - zaključio je Avramović.

Podsetimo, Miloš Avramović podneo je protiv Gorana Šušljika i krivičnu prijavu.

Cela prevara otkrivena je kada je filmski reditelj, odnosno njegova produkcijska kuća "Režim", od Šušljikove produkcijske kuće "Eye to eye" zatražio da mu prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS, a koja nisu potrošena na snimanje tog filma.

Goran Šušljik, FOTO: Telegraf.rs

Kada se obratio ovoj instituciji, Avramović je saznao da je Šušljik preko svoje firme kod FCS opravdao skoro celokupan iznos dobijenog novca.

Nakon što je prikupio sve dokaze, Miloš Avramović ih je nedavno dostavio Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Šušljik je FCS ispostavljao falsifikovane fakture i fiktivno sačinjene ugovore sa nekoliko firmi kako bi njima opravdao i neutrošeni deo novca namenjenog za film "Južni vetar".

Krivična prijava podneta je protiv privrednog društva za proizvodnju, produkciju i usluge "Eye to eye", kao i protiv njegovog vlasnika Gorana Šušljika, jer postoji osnovana sumnja da je u uračunljivom stanju u više navrata falsifikovao fakture sa firmama "3D video-sistem", "Face up", "DADO DB", "Autotaksi Milan Arnaut" i agencijom "Diverzant".

- Dana 13. januara 2017. godine osumnjičeni su dostavili dopis FCS kojim pravdaju troškove snimanja filma "Južni vetar" uz koji su dostavili falsifikovani ugovor zaključen sa privrednim društvom "3D video-sistem" od 23. aprila 2015. godine, a koji je zaključen sa navedenim privrednim društvom samo za potrebe projekta "Čizmaši" - piše između ostalog u krivičnoj prijavi.

Ovo znači da je producent hit serije "Koreni"ove falsifikovane fakture i lažne ugovore prvobitno namenio za pravdanje troškova snimanja serije "Čizmaši", koja je snimana tri godine kasnije.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Šušljik je dostavljanjem ovih lažnih dokaza FCS stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 8.165.529 dinara i na taj način izvršio krivično delo falsifikovanja isprava i krivično delo prevare. Ovom prevarom tako nije oštećen samo Avramović, nego i FCS i država za porez.

VIDEO: O Lauševiću, strasti, liberalima, naprednjacima i tumačenju Ćosića: Goran Šušljik o seriji koja je oduševila Srbiju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bruce Lee

    21. mart 2019 | 10:23

    Imao sam prileke da radim 2010-e godine sa Milošem Avramovićem i mogu samo da kažem da je jedan od retko normalnih i poštenih u našoj branši, tako da verujem svaku reč. Daj Bože više ovakvih ljudi u filmskoj industriji.

  • Cozi

    21. mart 2019 | 09:48

    Nije hteo da zajedno oštete državu ,pa ga prijavili .

  • mama

    21. mart 2019 | 10:10

    Mislim da su neke druge stvari u pitanju, recimo politicki pogledi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA