Ceca je tokom bombardovanja 1999. godine jedva ostala živa: Bila je u društvu mete, a spasla ju je jedna greška

Pevačica je te nesrećne 1999. za dlaku izbegla smrt, objašnjeno je u knjizi

  • 4
Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Nikola Tomić

Folk zvezda Ceca Ražnatović je tokom bombardovanja u Srbiji 1999. godine ostala živa zahvaljujući greški NATO vojnika, objavili su norveški novinari.

Ovaj podatak otkrili su Hans Peter Os i Rolf Videroe pre nekoliko godina i objasnili više u svojoj knjizi "Ratni heroj - unutar tajne Norveške".

Kako su naveli, u noći kada je u sklopu akcije "Milosrdni anđeo" bombardovana Kineska ambasada u Beogradu, meta je zapravo bio Željko Ražnatović Arkan. U tom trenutku on se nalazio sa suprugom Cecom u hotelu "Jugoslavija".

Bombardovanje Kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel "Jugoslavija" i Željko Ražnatović Arkan", tvrde autori.

Ceca i Željko Ražnatović Arkan/ Foto: e-stock.us/Djenka

Naime, Arkana su prema njihovim rečima smatrali legitimnom metom, jer je protiv njega u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine.

7. maja 1999. godine rakete su istovremeno pogodile hotel u kojem su bili Ceca i Arkan, ali i Kinesku ambasadu na Novom Beogradu, udaljenu svega nekoliko stotina metara od ambasade.

Iako su imali prave podatke o kretanju Ražnatovića, Amerikanci su, kako pišu norveški novinari, pogodili ambasadu greškom, jer su koristili stare mape.

Raketama su razorili ambasadu ubivši pritom tri službenika.

VIDEO: On je svirao na svadbi Cece i Arkana,otkrio nam je kakva je folk pevačica bila na početku karijere

(Telegraf.rs/Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    23. mart 2019 | 22:29

    Gagjali hotel - jugoslaviju, pa pogodili kinesku ambasadu? Nakon dvadeset godina dolazi neka nova " istina". Strasno interesantna teorija, koja ne pije vodu.

  • P

    23. mart 2019 | 21:37

    E, kao Arkan bio meta, daj brate šta ovi ne smisle da opravdaju ne napad na Jugoslaviju, jer su oni to tobože opravdali, nego to što su pogodili Kinesku ambasadu jer su željeli da ispipaju puls Kine.Kako sada u ovim novim "bombardovanjima" po svetu nisu nigde pogodili njihovu ambasadu.

  • Aca

    23. mart 2019 | 22:33

    Obrni okreni Arakan je branio Srbiju!I da je ostao ziv mozda oni zuti ne bi ni uspeli da skinu Slobu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA