≫ 

Jedini srpski glumac u "Igri prestola": Osvojio sam kraljicu Sersei, pozitivna je i luckasta

- Oduševljen sam serijom i ne mogu da dočekam novu epizodu. Uvek kažem za "Igru prestolu" da je to najkvalitetnija serija što se tiče glume, produkcije, fotografije - kaže glumac

  • 1

Glumac Ammar Mešić objavio je fotografije sa snimanja "Igre prestola" u Duborvniku, i to nakon što je svet konačno, nakon 595 dana, dočekao premijeru prve epizode poslednje sezone.

Ammar, umetnik iz Prijepolja, igra i u seriji "Pogrešan čovek", a angažman na projektu kanala HBO dobio je još 2014.

- Za mene je ovo bilo veliko iskustvo, što sam makar i nakratko bio deo serije i jedno od najuzbudljivijih snimanja. Bio sam na kastingu, a poziv sam dobio preko agenta Anile Gajović, koju sam upoznao u Sarajevu. Snimao sam tri dana u Dubrovniku scene u kojima kraljica Sersei Lanister šeta gradom. Ona je pozitivna i luckasta. Osvojio sam njene simpatije - kaže Ammar.

Ammar Mešić, Foto: Instagram/Ammar Mešić

- Oduševljen sam serijom i ne mogu da dočekam novu epizodu. Uvek kažem za "Igru prestolu" da je to najkvalitetnija serija što se tiče glume, produkcije, fotografije - objasnio je.

Do pre samo desetak godina Ammar je glumio na sceni amaterskog pozorišta Doma kulture u rodnom gradu, a sada režira predstave za decu i odrasle. On potiče iz sportske porodice, pa je u detinjstvu trenirao odbojku.

- Odbojka je uvek u meni zahvaljujući mom dedi, ujaku, mami - čitavoj porodici. Međutim, prosto te put nanese na nešto drugo. Svidela mi se gluma te davne 2006. i, prosto, iz sporta sam se odlučio za glumu, drugačiji vid sporta - ispričao je Ammar u jednom intervjuu i dodao da je i gluma jedan veoma težak sport.

Kraljica Sersei Lanister, Printskrin: Youtube/GameofThrones

Nakon završene Prijepoljske gimnazije, ljubav prema glumi odvela ga je u Niš, gde je završio Akademiju umetnosti u klasi profesora Irfana Mensura.

- Stvarno imam neke uloge koje ću pamtiti, na primer, u seriji "Igra prestola", kao i film u Atini koji sam snimao. U pozorištu Madlenijanum igram dve predstave: to su "Harmsovi slučajevi" reditelja Tadije Miletića i predstava "Prisutnost" rediteljke Ane Radivojević - rekao je Ammar, koji je otkrio da mu je glumački uzor Nebojša Glogovac, sa kojim nije imao prilike da sarađuje.

Publika Ammara Mešića u Beogradu može videti na scenama Akademije 28, Kulturnog centra "Vlado Divljan" i u pozorištu "Čarapa", gde igra u nekoliko predstava za decu.

Inače, dan snimanja u "Igri prestola" za manje uloge plaćen je nekoliko stotina evra, a neki fanovi igrali su za slavu i bez honorara.

VIDEO: Glumci iz "Igre prestola" otkrivaju koje su im omiljene scene smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA