"Gorele su i naše crkve, ali pravi Srbin se nikada ne raduje tuđoj nesreći!" Nikola Rokvić očitao bukvicu ljudima koji šire poruke mržnje zbog požara u Notr Damu

- Velika većina tuguje zbog velikog gubitka... Gorele su i naše crkve, dobro znamo kakav je to osećaj... Budimo ljudi! - poručio je Nikola

  • 56

U ponedeljak, 15. aprila, zapalila se jedna od najlepših istorijskih katedrala na svetu - Notr Dam u Parizu, a ovaj požar pokrenuo je nezapamćenu lavinu komentara u kojima ljudi mahom poručuju kako "Bog sve vidi", te da se "sve vraća".

Ovakvi komentari, puni mržnje i očigledne neosvešćenosti, neobrazovanosti i ograničenosti, preplavili su domaće društvene mreže i portale. Međutim, tu su i oni koji dokazuju da nije sve tako crno, a prva domaća poznata ličnost koja je apelovala da se prestane sa tim jeste Nikola Rokvić.

- Pravi hrišćanin, pravi pravoslavac, pravi Srbin se nikada ne raduje tuđoj nesreći! Izgorela je hrišćanska svetinja! Ista ona koja je 1389. godine svojim zvonima oglasila veliku srpsku žrtvu na Kosovu...Velika većina tuguje zbog velikog gubitka... Gorele su i naše crkve, dobro znamo kakav je to osećaj... Budimo ljudi! - poručio je Nikola.

Katedrala Notr Dam, Foto: Tanjug/ Dominique Bichon

- "Nisu Notr Dam izgradili niti su se u njoj molili oni koji su učestvovali u bombardovanju Srbije, ali mi koji smo bili protiv toga, mi smo se tu molili." Arno Gujon. Velika većina je uz vas, veliki prijatelju Arno Gujon - naredna je Nikolina objava.

Oglasio se Francuz Arno Gujon, veliki srpski prijatelj nakon stravičnog požara u Notr Damu: Svakom Evropljaninu je večeras slomljeno srce

VIDEO: Jutro posle požara Notr Dam je žalosno zgarište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    16. april 2019 | 12:47

    Svaka čast Nikoli za komentar.

  • minja

    16. april 2019 | 12:29

    Kako smo postali jedan zloban i užasan narod. Radujemo se uništenju jedne hrišćanske katedrale. A mi smo kao hrišćani pravoslavci. Dali mislite stvarno da gospodin Gujon može nešto da uradi sam u njegovoj humanitarnoj organizaciji ili mu isto pomažu sami Francuzi u toj Francuskoj. Sram vas bilo ako ništa drugo zbog te nekolicine Francuza koji pomažu njegovoj organizaciji ili njega samog.

  • Ja

    16. april 2019 | 15:16

    Svaka cast Nikola na komentaru..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA